HerNews.gr
Fitness

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις yoga!

Περνάει ο πόνος στην πλάτη, κοιμάσαι καλύτερα, αναπνέεις κανονικά, ηρεμείς και χαμογελάς εκεί που δεν το περιμένεις. Πως; Μα φυσικά με την yoga. 
Είναι γεγονός η yoga κάνει καλό στο σώμα, στο μυαλό και στη διάθεση σου.

Σκοπός της δεν είναι να γραμμώσει ή να «σφίξει» κάποια σημεία στο σώμα. Μια λέξη που περιγράφει την γιόγκα απόλυτα είναι η αυτοπεποίθηση, είναι γεγονός ότι τα σώματα αυτών που επιλέγουν την yoga είναι δυνατά και υγιή, αλλά μέγιστος στόχος είναι να νιώθουν αρμονία και ευτυχία στο ίδιο τους το σώμα.

Η yoga επίσης, προσφέρει ηρεμία και γαλήνη, ψυχική ισορροπία, νοητική διαύγεια και πνευματική σταθερότητα. Συνήθως, η μυϊκή ένταση συνοδεύεται από νοητικό και συναισθηματικό στρες.

 

Η άσκηση της γιόγκα και οι τεχνικές αναπνοής ρυθμίζουν τις εντάσεις και το άγχος, ηρεμούν το σώμα και το πνεύμα και απαλλάσσουν από τη νοητική ένταση και τα αρνητικά συναισθήματα. Χαλαρώνοντας τις σφιγμένες αρθρώσεις και τους πιασμένους μυς, η γιόγκα βοηθάει το μυαλό να ‘ανοίξει’, να χαλαρώσει και να ξεφύγει.

Tα θετικά αποτελέσματα της yoga ξεκινούν από το ψυχο-νοητικό επίπεδο και επεκτείνονται παντού, τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα. Ενώ τέλος, η yoga ενισχύει τον μεταβολισμό σου, αλλά και αυξάνει την ενέργειά σου, ενεργοποιώντας το σώμα σου, αυξάνοντας την πρόσληψη οξυγόνου και διεγείροντας τη ροή του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, παρέχοντάς σου ενέργεια όλη μέρα.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Γύρη: Οι καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της

Her News

Τα λάθη που κάνουμε όταν είναι να χάσουμε βάρος

Her News

Γιατί πρέπει να τρώμε πρωινό;

Her News b