HerNews.gr
Pets

Γιατί το κατοικίδιο βελτιώνει την υγεία σου!

Προφανώς και αγαπάς το κατοικίδιo σου γιατί σε ηρεμεί, σε κάνει να χαμογελάς και νιώθεις ότι με τον τρόπο του σε προστατεύει και φυσικά εσύ το λατρεύεις για αυτό.

Καταρχάς το κατοικίδιο σου ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου και καταπολεμά το στρες και σε χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη ημέρα. Το φανταζόσουν αλλά τώρα το ξέρεις και επιστημονικά.
Και όμως αυτό υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology σύμφωνα με την οποία λοιπόν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων είναι πιο εξωστρεφείς, κοινωνικοί και έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από εκείνους που αρνούνται να αποκτήσουν ένα pet.

Επιπλέον, σε άλλη έρευνα παρατηρήθηκε ότι τα χάδια που κάνουμε στα κατοικίδιά μας είναι πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες από τους φίλους και τους συντρόφους μας.

Γιατί; Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι νιώθουμε ότι τα κατοικίδιά μας δεν μας κρίνουν με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε περισσότερο όταν περνάμε χρόνο μαζί τους.
Σε αυτό πρέπει να συμπεριλάβουμε ότι και σε ανθρώπους με σοβαρά θέματα υγείας τα κατοικίδια και ιδιαίτερα τα σκυλάκια φαίνεται α βοηθούν πολύ στην ψυχολογία.

Τέλος, είναι γνωστή πρακτική ορισμένων ψυχιάτρων να προτείνουν σε ασθενείς με κατάθλιψη να πάρουν ένα κατοικίδιο.
Όπως και να το κάνουμε, κανείς δεν μας δίνει τόση ανιδιοτελή αγάπη όση τα κατοικίδιό μας, και η φροντίδα που του δίνουμε μας βγάζει από τις σκέψεις και μας επιτρέπει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Νεότερα Άρθρα

Κατοικίδια στο σπίτι: Tips για διατήρηση καθαρού χώρου

Her News

Σκυλιά για σπίτι: Ράτσες καταλλήλες για παιδιά

Her News

Τρόποι να μειώσετε την τριχόπτωση στον σκύλο σας

Her News