HerNews.gr
Παιδί

Η Lego έφτιαξε το Πλυντήριο των Ονείρων για παιδιά στο Λονδίνο

plyntirio
Παιχνίδι και κοινωνικοποίηση είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το Πλυντήριο των Ονείρων, μια εγκατάσταση που έφτιαξε η Lego στο Λονδίνο.

Δάπεδα με τουβλάκια, μια γιγάντια τοιχογραφία Lego και ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης που μοιράζει παιχνίδια αντί για σαπούνι. Ο designer Γίνκα Ιλόρι συνεργάστηκε με τη Lego για να δημιουργήσει το Πλυντήριο των Ονείρων, το πιο ζωηρόχρωμο και χαρούμενο πλυντήριο, που επαναπροσδιορίζει τον καθημερινό χώρο της κοινότητας ως ζώνη παιχνιδιού για παιδιά.

plyntiriolego

Το Launderette of Dreams διαθέτει τα έντονα χρώματα και τα γεωμετρικά σχήματα του Ilori, που εφαρμόζονται σε δέκα «πλυντήρια» και στους τοίχους μιας βιτρίνας στην οδό Bethnal Green Road στο ανατολικό Λονδίνο.

Η εγκατάσταση ενσωματώνει επίσης περισσότερα από 200.000 τουβλάκια Lego, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο ως δομικό υλικό όσο και ως αντικείμενα για παιχνίδι.

Ο Iλόρι ήθελε η εγκατάσταση να αποτίει φόρο τιμής στον πολύπλευρο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα πλυντήρια στις κοινότητες, αξιοποιώντας τη δημιουργική αισιοδοξία των παιδιών για να μεταμορφώσουν μια καθημερινή βιτρίνα.

plyntiriolego

Λέει ότι το έργο είχε τις ρίζες του στις έντονες παιδικές αναμνήσεις που είχε όταν έπαιζε στο πλυντήριο της περιοχής του στην Essex Road, στο βόρειο Λονδίνο, ενώ οι ενήλικες ασχολούνταν με την πλύση των ρούχων.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει έναν τοίχο όπου οι επισκέπτες μπορούν να χτίσουν και να αποσυναρμολογήσουν τα Lego.

«Συχνά ξεχνάμε τους χώρους που παίζουν σημαντικό ρόλο στο να φέρουν κοντά την κοινότητα και τους ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και υπόβαθρα, καθώς και να παρέχουν την ευκαιρία στα παιδιά να συναντηθούν, να παίξουν και να μοιραστούν ιδέες» είπε ο Ιλόρι.

plyntiriolego

 

«Τα πλυντήρια της κοινότητας είναι απαραίτητα για τον ιστό και το DNA πολλών κοινοτήτων», συνέχισε. «Ελπίζω το Launderette of Dreams να εμπνέει τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά να πιστεύουν ότι μπορούν να ονειρεύονται και να δημιουργούν οπουδήποτε».

Πηγή

Νεότερα Άρθρα

Η αγκαλιά κάνει το παιδί ισορροπημένο και όχι κακομαθημένο

Her News

Παιδικά βιβλία: Μια υπέροχη καλοκαιρινή συντροφιά!

Her News

4 λόγοι να διαβάζετε βιβλία στα παιδιά σας

Her News b