HerNews.gr
Ελλάδα

Νέα μέτρα: Υποχρεωτική τρίτη δόση για τους 65+, Lockdown ανεμβολίαστων και τηλεργασία

Νέα μέτρα: Υποχρεωτική τρίτη δόση για τους 65+, Lockdown ανεμβολίαστων και τηλεργασία

Πιο κοντά στη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση. Ενόψει και της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών την Τετάρτη.

Με τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινά και το ΕΣΥ να ασφυκτυεί , η κυβέρνηση έχει στο “τραπέζι” νέα μέτρα. Αλλά και περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Η κυβέρνηση επιμένει πως καθολικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά. Ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι “καθολικές οριζόντιες απαγορεύσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Διότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο απέναντι στους συμπολίτες μας που εμβολιάστηκαν. Έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους”.

“Μικρές σημειακές παρεμβάσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιολογηθούν. Πρέπει εντούτοις να κατανοήσουμε ότι πλέον, κανένα μέτρο δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τον ιό, εκτός από το εμβόλιο”

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο “τραπέζι”

Δεν αποκλείεται να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους. στους εξωτερικούς χώρους. Ενώ εξετάζεται και το μέτρο της διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στο “τραπέζι” βρίσκεται επίσης και η πρόταση να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test. Αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω, δεν αποκλείεται ένα ολικό “μπλόκο” σε ανεμβολίαστους. 

Ο ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί μόνο να μεταβαίνει στην εργασία του, να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο. Προκειμένου να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες του.

Στα μέτρα που θα συζητηθούν είναι το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και επαναφορά της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τη μείωση της διασποράς.

Τέλος, εξετάζεται η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου σε πολίτες άνω των 65 ετών και σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. 

Νεότερα Άρθρα

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο άγριος καυγάς σε εμφάνισή του στην Καβάλα – 4 άτομα στο νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

HerNews ka

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Πανικός με τον Αλέξη Κούγια – Έκλεισε τον ήχο της σύνδεσης η παρουσιάστρια

Her News b

Τραγωδία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Θρήνος για τον 29χρονο Μιχάλη, οπαδό της ΑΕΚ, που σκοτώθηκε από Κροάτες χούλιγκανς

Her News b