HerNews.gr
Αφιερώματα

To τζιν είναι από μόνο του μια ιστορία!

Παραδοσιακά, το τζιν είναι συνώνυμο της άνεσης και το ρούχο που συνήθως εύκολα θα φορέσεις με ένα λευκό μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια. Το φοράμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και πάντα είναι στην μόδα.  

Τα πρώτα τζιν, έως τις αρχές του 1860, ήταν μπεζ. Ναι καλά άκουσες. Τότε ήταν που κυριάρχησε το μπλε, καθώς είναι το χρώμα που λερώνεται λιγότερο. 

Το πρώτο  παντελόνι φημολογείται ότι πωλήθηκε το 1874, στην τιμή των 13 δολαρίων η δωδεκάδα.  Από τα πρώτα  που κυκλοφόρησαν στο εμπόριο είχαν δερμάτινη ετικέτα στο πίσω μέρος που απεικονίζει δύο άλογα να τραβούν ένα παντελόνι.

Η μαζική εξάπλωση του παντελονιού έγινε την δεκαετία του 1950 και σ’ αυτό βοήθησε η ταινία του 1955 «Rebel Without a Cause».
Ο πρωταγωνιστής James Dean εμφανίστηκε με ένα τζιν παντελόνι, λευκό μπλουζάκι και δερμάτινο τζάκετ και έγινε ίνδαλμα των νέων. 

Από τη δεκαετία του ‘60 και μετά ανεβαίνει όλο και ψηλότερα την κλίμακα της αποδοχής και της απενοχοποίησης με statements όπως οι διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro στις οποίες οι άντρες φορούν πάντα τζιν, οι Jefferson Airplane οι οποίοι ηχογραφούν ραδιοφωνικές διαφημίσεις για τα τζιν Levi’s, ο Paul Newman με το total denim look, και οι Ramones που εισάγουν για πρώτη φορά τα skinny jeans, ενώ στη δεκαετία του ’80 μια αμερικάνικη εταιρεία πειραματίζεται με το stone washed στυλ στα τζιν, που γίνεται άμεσα fashion trend.

Νεότερα Άρθρα

Σάκης Μπουλάς: Η λαμπρή πορεία & το κερασμένο γεύμα της κηδείας στους φίλους του καλλιτέχνη που σαν σήμερα «έφυγε»

HerNews ka

Τι είναι η Πρωταπριλιά και γιατί λέμε ψέματα

Her News

Κυριακή του Πάσχα: Η κορυφαία γιορτή του Χριστιανισμού και ο Εσπερινός της Αγάπης

Her News b