HerNews.gr
Health

Αφυδάτωση: Γιατί θέλει πολλή προσοχή!

Η αφυδάτωση είναι μια μάστιγα της νέας εποχής. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσα υγρά αποβάλλει το σώμα τους και πόσα χρειάζεται να πάρουν. Οι περισσότεροι υποθέτουμε ότι πίνουμε αρκετά υγρά καθημερινά. Πράγματι, πίνουμε καφέδες, τσάι, αναψυκτικά ή άλλα ροφήματα. Αυτά τα υγρά όμως, παρότι είναι αντιοξειδωτικά και παρέχουν νερό στο σώμα μας, τις περισσότερες φορές έχουν αρνητικό ισοζύγιο νερού, αυξάνουν δηλαδή τις απώλειες γιατί ενισχύουν τη διούρηση και την εφίδρωση.

Οι ανάγκες κάθε ατόμου για υγρά είναι διαφορετικές, αλλά οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης στον οργανισμό μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ημικρανία, ακόμη και παραλήρημα.  Μπορεί επίσης να νιώσετε αδυναμία, ζάλη ή ναυτία, επειδή το σώμα δεν έχει αρκετά υγρά για να τροφοδοτήσει όλα τα όργανα. Ένα άτομο που είναι αφυδατωμένο και συνεχίζει να γυμνάζεται μπορεί να καταρρεύσει. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. 

Αν το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, δείχνει υγιές και αφράτο, αν δεν είναι θα δείχνει άσχημο. Όταν είναι αφυδατωμένο στερείται ελαστικότητας και δεν θα επανέρχεται στη θέση του. Κάντε το εξής απλό: πιέστε το δέρμα σας και αν δεν επανέλθει αμέσως στη φυσιολογική του θέση γρήγορα, αυτό είναι σημάδι σοβαρής αφυδάτωσης.

Η αφυδάτωση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην πρόκληση παχυσαρκίας. Όσοι είναι υπέρβαροι, καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από όση μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αποβάλει το σώμα τους.

Πίνετε περισσότερο νερό και ροφήματα χωρίς ζάχαρη ποτά και παρακολουθήστε τη διαφορά στο σώμα, το δέρμα και την διάθεση σας. 

Νεότερα Άρθρα

Βιταμίνη C: Οι θαυματουργές ιδιότητες και οι κυριότερες πηγές της

Her News b

4+1 υπερτροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40

HerNews ka

Αντιμετώπιση των διατροφικών προκλήσεων στο AIDS

Her News