HerNews.gr
Ψυχολογία

Πως να είμαι ευγενική με τον εαυτό μου;

Σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν περιμένει περισσότερα από εμάς εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό, η πραγματικότητα φαίνεται πάντα να μην ανταποκρίνεται στο standard που έχουμε θέσει για τον εαυτό μας. Έτσι αγχωνόμαστε και μας πιέζουμε.

Πρέπει όμως να είμαστε ευγενικοί με τους εαυτούς μας. Σκέψου πράγματα που σε έκαναν χαρούμενο την ημέρα που πέρασε. Το επόμενο πρωί οραματίσου τα όσα θετικά μπορείς να κυνηγήσεις τη μέρα που έρχεται. 

Βάλε την άσκηση στην ζωή σου και διώξε τις τοξίνες από το σώμα σου, ώστε να σου φτιάξεις την διάθεση.  Προτίμησε το περπάτημα όταν έχεις τη δυνατότητα. Μην παίρνεις αυτοκίνητο για ψύλλου πήδημα. Δοκίμασε να περπατήσεις με τα ακουστικά σου και να χαθείς στις σκέψεις σου! 

Βρες ένα καινούργιο χόμπι! Ζούμε στην εποχή που όλοι έμαθαν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους. Κάνε κάτι για σένα έστω και 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι η ανταμοιβή σου για μια δύσκολη εβδομάδα.  

Συγχώρα τα λάθη σου μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου και προχώρα! Όσο εύκολα έχεις συγχωρέσει άλλα λάθη, έτσι δίνει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες και στον εαυτό σου. Μόνο έτσι θα είσαι πραγματικά ευγενικός και καλοσυνάτος απέναντί του. Εξάλλου το αξίζεις πιο πολύ άπω τον καθένα.

Να σε αγαπάς, να σε φροντίζεις! 

Νεότερα Άρθρα

Τι σημαίνει αν βάζεις τελεία στο τέλος του μηνύματος σου

Her News b

Τι είναι οι «σχέσεις εξάρτησης» και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν- Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

Κριτική και αρνητικά σχόλια: 4 τρόποι διαχείρισης

Her News