HerNews.gr
Ψυχολογία

Αυτό είναι το ένα και μοναδικό tip για να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα

Πάρα πολύ δύσκολο κατόρθωμα, θα σκεφτείς. Ευτυχισμένη κάθε μέρα; Πώς γίνεται;

Και πράγματι, καθημερινά, ένας άνθρωπος περνάει από πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις και διαθέσεις. Δεν γίνεται μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν να είμαστε πάντα μέσα στο κέφι και τη χαρά. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό και με τον όρο ευτυχισμένη, εννοώ αυτές τις μικρές στιγμές ευτυχίας, που μας δίνουν αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίζουμε.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία λοιπόν, ένα υπέροχο προσωπικό ‘’τελετουργικό’’ που όταν νιώθεις κακόκεφη ή ψάχνεις κάτι να βρεις για να σε κάνει να χαμογελάσεις, θα ξέρεις ότι υπάρχει και θα σε βοηθήσει. Αυτό λέγεται ‘’ το βάζο της ευτυχίας’’.

xaroymeni

Τι είναι το βάζο της ευτυχίας;

Είναι όλες οι στιγμές που σε έκαναν χαρούμενη ανάμεσα σε διάφορες μέρες, μαζεμένες σε ένα βάζο. Προσπάθησε, σχεδόν κάθε μέρα ή τακτικά, να γράφεις σε ένα μικρό χαρτάκι κάτι που σε έκανε να χαμογελάσεις και να νιώσεις όμορφα. Αυτό μπορεί να είναι από κάτι που είδες στον δρόμο, μέχρι μια στιγμή που μοιράστηκες με τους δικούς σου ανθρώπους.

Γράψε το συνοπτικά και με ημερομηνία και βάλε το σε ένα βάζο που έχεις ορίσει εσύ. Ιδανικά μπορείς εξωτερικά να το διακοσμήσεις, να του βάλεις μια όμορφη κορδέλα στο αγαπημένο σου χρώμα ή να του βάλεις χρυσόσκονη εσωτερικά.

xaroumenigynaika

Όταν λοιπόν περάσει καιρός και έρθει μια ημέρα που δεν νιώθεις καλά και θέλεις κάτι που να σε χαροποιήσει, άνοιξε το συγκεκριμένο βάζο και ανάσυρε μια τυχαία επιλογή από τα μικρά χαρτάκια. Διάβασε το και αμέσως θα σου έρθει η αίσθηση χαράς και ευδαιμονίας που ένιωσες όταν συνέβη.

Το βάζο ευτυχίας υπάρχει για να μας θυμίζει ότι, είναι οκ να μην είμαστε καλά κάποιες μέρες, γιατί υπάρχουν άλλες τόσες που είμαστε και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό!

Νεότερα Άρθρα

Συνήθειες που αποφεύγουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

Her News

Γυναικοκτονίες: Το ψυχολογικό προφίλ του δράστη

Her News b

Νάρκισσος: Γοητευτικός, εντυπωσιακός και τοξικός – Έτσι θα τον αναγνωρίσεις

Her News