HerNews.gr
Health

Πως να απαλλαγείτε από το συνάχι;

Η ρινική συμφόρηση, το γνωστό σε όλους συνάχι , είναι ένα σύμπτωμα που μας ταλαιπωρεί όλο τον χρόνο, αφού συνοδεύει αλλεργίες και κάθε είδους λοιμώξεις, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.Το συνάχι δεν αποτελεί μια ξεχωριστή πάθηση αλλά το αποτέλεσμα κρυολογήματος, ίωσης ή αλλεργίας.

Οι εισπνοές με το έλαιο ανακουφίζουν από τη φλεγμονή στα τοιχώματα της μύτης. Μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες του ελαίου σε νερό που βράζει και να κάνετε εισπνοές του ατμού.

Αποφύγετε τη χρήση φαρμακευτικών σπρέι για πολλές ημέρες, καθώς υπάρχει κίνδυνος φαρμακευτικής ρινίτιδας.

Επιπλέον συστήνεται να αερίζετε συχνά τους χώρους στους οποίους βρίσκεστε, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας. Παρόλο, που μοιάζει περίεργο, η έλλειψη υγρασίας στην ατμόσφαιρα επιτείνει το μπούκωμα. Αποφύγετε την παρατεταμένη χρήση κλιματιστικών, καθώς ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και βράστε λίγο νερό για να φέρετε την υγρασία του χώρου στα επιθυμητά επίπεδα.

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για να αντιμετωπίσεις το συνάχι. Συμβάλλει στην υγροποίηση της βλέννας αλλά και τη διατήρηση της βλεννογόνου υγρής. Η ενυδάτωση θα συμβάλλει στην πιο εύκολη αποβολή της βλέννας από τον οργανισμό. Εκτός από νερό – και ιδιαίτερα εάν το παιδί σας δεν το θεωρεί και τόσο ελκυστικό – μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης χαμομήλι, φυσικούς χυμούς ή να πειραματιστείτε με συνταγές για smoothies και άλλα φρουτώδη ροφήματα. 

Νεότερα Άρθρα

Eίναι τελικά μύθος ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά;

HerNewskl

Ύπνος: Γιατί κινδυνεύεις αν δεν κοιμάσαι αρκετά

Her News

Γιατί έχετε πονοκέφαλο; Οι πιο συχνές αιτίες

Her News