HerNews.gr
Health

Πώς να αξιοποιείς το ρεπό σου στο μέγιστο

Οι μέρες που έχουμε ρεπό, είναι οι προσωπικές ημέρες ξεκούρασης. Πώς μπορούμε να τις ζήσουμε στο έπακρο και να μη τις αφήσουμε να πάνε χαμένες;

Ρεπό. Μια λέξη που συνδυάζεται με όλες τις ημέρες της εβδομάδας, αναλόγως το πότε έχει η κάθε μια από εμάς το δικό της. Είναι οι ώρες που μπορούμε ν’ αφιερώσουμε στον εαυτό μας, στις δουλειές που έχουμε να διεκπεραιώσουμε, στους φίλους που έχουμε να δούμε ή σε κάποια υποχρέωση που δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τις ημέρες εργασίας.

Και όμως, πολύ συχνά, έχει παρατηρηθεί, τις ημέρες ρεπού να θέλουμε απλώς να κοιμόμαστε ή να μη κάνουμε τίποτα. 1000 πράγματα να έχουμε κατά νου και να μη πραγματοποιούμε ούτε ένα. Αυτό είναι φυσιολογικό μιας και ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται πολλές φορές να κατεβάσει εντελώς ρολά και απλά να βρίσκεται ξαπλωμένος.

repo

Παρόλα αυτά, σήμερα θα δώσουμε κάποιες συμβουλές που μπορούμε όλοι ν’ ακολουθούμε τις ημέρες χαλάρωσης και να βγαίνει ένα ωραίο πρόγραμμα.
  • Σημείωσε τις ”δουλειές” ή όλα όσα έχεις να κάνεις στο ρεπό σε ένα χαρτί και κύκλωσε τα 3 πιο σημαντικά που εείγουν να γίνουν. Βάλε τις πιο κοντινές δουλειές μαζί ή τη δραστηριότητα που είχες καιρό να κάνεις πρώτα στη λίστα.
  • Σήκω από το κρεβάτι και τεντώσου καλά. Πιές ενα ποτήρι νερό και πάρε μερικές ανάσες. Θα βοηθήσεις το σώμα σου να κάνει την έναρξή του σωστά. 
  • Τις προηγούμενες εργάσιμες ημέρες, δοκίμασε να πεις όχι σε κάποια υποχρέωση, δουλειά ή έξοδο που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει περισσότερο από το να σε ευχαριστήσει.
  • Οπωσδήποτε τη μέρα του ρεπού κάνε κάτι που αγαπάς. Μπορεί να είναι απλώς το ν’ ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι πηγαίνοντας βόλτα. Κάνε το.
  • Φτιάξε ή πάρε το αγαπημένο σου ρόφημα και άφησέ το να σε συνοδεύσει όλη την ημέρα.
  • Ξεκίνα με δυναμωτικό πρωϊνό και συνέχισε τη μέρα με αγαπημένα σου γεύματα.
  • Κλείσε την ημέρα με χαλαρωτική προσωπική περιποίηση, κάποια έξοδο με δικούς σου ανθρώπους ή διαλέγοντας την αγαπημένη σου ταινία.
  • Κάπως έτσι οι ημέρες που έχουμε ρεπό μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο, να έχουμε κάνει πράγματα και παράλληλα να φορτίζουμε και τις μπαταρίες μας.

Νεότερα Άρθρα

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γεμίζουμε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια;

HerNewskl

4 Λόγοι για να κάνετε μια βόλτα στο δάσος

Her News

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι θυμωμένη

Her News