HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Κέικ λεμονιού με γλάσο

Η συνταγή για το πιο γευστικό και μοσχομυριστό Κέικ λεμονιού με γλάσο που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και πραγματικά να..γλύφεις τα δάχτυλα σου! Ότι πρέπει για να γλυκάνεις τους αγαπημένους σου!

Υλικά για το Κέικ λεμονιού με γλάσο:
  • 180 γρ. βούτυρο + λίγο για τη φόρμα
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  •  4 αυγα
  • 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 50 γρ.χυμός λεμονιού
  • ξύσμα απο δύο λεμόνια
Για το γλάσο θα χρειαστούμε:

Διαδικασία για να φτιάξεις το Κέικ λεμονιού με γλάσο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμετα ένα ένα αυγά και τη βανίλια, χτυπώντας καλά. Μόλις γίνει ένα ενιαίο μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας αργά.

Έπειτα, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα ή μια μακρόστενη του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά. Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο

Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Το περιχύνουμε πάνω από το Κέικ λεμονιού μας.. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Το γλάσο, εκτός από τη νοστιμιά και τη γλύκα που δίνει, βοηθάει να μείνει φρέσκο το κέικ και να μην ξεραθεί η επιφάνειά του.

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αρωματισμένο σιρόπι από χυμό πορτοκάλι και καφέ espresso

Her News

2+1 εύκολες και νόστιμες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

HerNews ka

Η ιστορία της χωριάτικης σαλάτας

Her News