HerNews.gr
Health

Τα οφέλη από μια κούπα πράσινο τσάι το πρωί!

Μια “καλημέρα” με μια κούπα πράσινο τσάι δεν μπορεί από το να είναι καλή. Το πράσινο τσάι καταναλώνεται από τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι γευστικό και πάνω απ’ όλα υγιεινό, ενώ έχει μηδέν θερμίδες.

Το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους, την καύση λίπους και επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι πλούσιο σε κατεχίνες και περιέχει μια αξιοπρεπή ποσότητα καφεΐνης. Αυτός ο συνδυασμός συστατικών μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους.

Εκτός από αυτό όμως, συμβάλλει και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Τα αντιοξειδωτικά στο εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες . Αυτή η προστασία μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εγκεφαλικής βλάβης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψυχική παρακμή και εγκεφαλικές παθήσεις όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ. 

 

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Η συντήρηση των ιστών και των οργάνων του σώματός μας χαρακτηρίζεται από κυτταρικό θάνατο και αναγέννηση. Τα βλαστικά κύτταρα παράγουν νέα κύτταρα για να αντικαταστήσουν εκείνα που πεθαίνουν.

Αυτή η διαδικασία διατηρεί τα κύτταρα ενεργά και υγιή. Ωστόσο, όταν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, μπορεί να εμφανιστεί καρκίνος. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα μας αρχίζει να παράγει δυσλειτουργικά κύτταρα και τα κύτταρα δεν πεθαίνουν όταν πρέπει.  

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Δεν χρειάζονται όλοι την βοήθειά σου

Her News

Ηλιακή Ακτινοβολία: Πως μπορεί να μας βλάψει ο ήλιος;

Her News b

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου για τα παιδιά που γεννιούνται από κατεψυγμένα έμβρυα

Her News