HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες

Βροχές από τη νύχτα και στην Αττική – Νοτιάδες με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη σήμερα – Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και νυκτερινές ώρες

Βροχερός θα είναι ο καιρός σχεδόν όλη την εβδομάδα. Σε αρκετές περιοχές τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από σήμερα και από τα δυτικά και μέσα στην εβδομάδα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

 

Την Τρίτη τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.
Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Από το βράδυ της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επιστρέψουν και θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά. Αλλά καιτα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα…

Βροχοπτώσεις αναμένονται αρχικά στη Δυτική Ελλάδα. Oι οποίες μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν σταδιακά σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στις Σποράδες, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοπτώσεων εντοπίζεται στο Ιόνιο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18. Στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 18. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17. Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πιθανόν το βράδυ στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Νεότερα Άρθρα

ΟΝΝΕΔ: Πρόταση στην Υφ.Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα για δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για όσους δεν νιώθουν ασφάλεια περπατώντας στο δρόμο

Her News

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίζονται οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν για τον φόνο του Μιχάλη

Her News

Τέμπη: Μετωπική σύγκρουση δύο τρένων – Το χρονικό της εθνικής τραγωδίας

HerNews ka