HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Red Notice Netflix: Ποια είναι η πραγματική ιστορία των αυγών της Κλεοπάτρας;

Έχει κάνει το release της εδώ και λίγο καιρό στο Netflix και το κοινό την έχει αγαπήσει. Πρόκειται για την ταινία Red Notice με την μυστηριώδη ιστορία των αυγών της Κλεοπάτρας.

Πολλοί αναρωτιούνται αν τα περιβόητα αντικείμενα που ‘πρωταγωνιστούν’ στην ταινία Red Notice του Rawson Marshall Thurber μαζί με τους Dwayne The Rock Johnson, Ryan Reynolds και Gal Gadot, έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή αν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας όπως ακριβώς και το περίφημο Infinity Gauntlet του super-villain Thanos στο MCU.

rednotice

Ποια είναι η ιστορία που διαδραματίζεται

Σύμφωνα με τον θρύλο αλλά και όσα αφηγείται ο Nolan Booth (ο χαρακτήρας του Reynolds στην ταινία), τα Αυγά της Κλεοπάτρας ήταν δώρα του Μάρκου Αντωνίου στην Βασίλισσα της Αιγύπτου, τα οποία μετά από αιώνες έπεσαν στα χέρια ενός εμπόρου τέχνης και συνεργάτης του Hitler, Rudolph Zeich, προτού καταλήξουν σε ένα καταφύγιο του Βερολίνου.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα -πάντοτε στο σύμπαν του Red Notice– θυμίζουν τα περιβόητα αυγά Φαμπερζέ, είναι τρία στον αριθμό και έχουν αμύθητη αξία. Το τρίτο εξ’ αυτών μάλιστα φέρεται να περιβάλλεται από πολύ μεγάλο μυστήριο καθώς όλοι όσοι το αναζητούν -από μανιακούς συλλέκτες μέχρι τη διεθνή εγκληματική κοινότητα- δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα για το πού βρίσκεται.

Ισχύει ο μύθος στην πραγματικότητα ή ανήκει αποκλειστικά στη σφαίρα μυθοπλαστικής φαντασίας;

Ακριβώς όμως όπως και η περσόνα του Rudolph Zeich είνα ψεύτικη. Δεν είναι τίποτα αληθινό σε αυτή. Ακόμη και το όνομα του Zeich (Rudolph) έχει εμπνευστεί από τον κλασικό τάρανδο του Άγιου Βασίλη με την κόκκινη μύτη.

rednotice

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Marshall στην ουσία παίζει ένα μεγάλο ιστορικό κόλπο ώστε να προσδώσει ενδιαφέρον στο story του. Φροντίζει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τόσο τα ιστορικά κενά όσο και τους μύθος που περιβάλλουν την Κλεοπάτρα – κυρίως όμως πατά για τη λατρεία που είχαν τόσο η ίδια όσο και ο Μάρκος Αντώνιος για την πολυτέλεια.

Νεότερα Άρθρα

Μάγκυ Χαραλαμπίδου: «Είχα μια αρκετά μεγάλη δυσκολία τον τελευταίο καιρό»

HerNews ka

Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Δεν κατάφερα να χαρώ την επιτυχία των “Ψιθύρων Καρδιάς”

HerNews ka

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν ήξερε κανείς το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, ούτε η οικογένειά της. Είναι ντροπή»

HerNews ka