HerNews.gr
BRIDE NEWS

Βάπτιση: Πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε

Η βάπτιση ενός μωρού είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες στη ζωή ενός ζευγαριού, που όμως πολύ εύκολα μπορεί να γίνει μια αγχώδης διαδικασία. Δείτε παρακάτω τον δεκάλογο της οργάνωσης που ετοιμάσαμε για να γίνουν όλα πιο εύκολα, γρήγορα και απλά. Ακολουθήστε τον βήμα βήμα και ζητήστε προσφορά για να διοργανώσετε την βάπτιση που ονειρεύεστε.

1. Κλείστε την εκκλησία

Ίσως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε την εκκλησία, όπου θα τελεστεί το μυστήριο της βάπτισης του μωρού σας. Από τη διαθεσιμότητα των ημερομηνιών του ναού θα εξαρτηθούν πολλά: από το θέμα της βάπτισης, τον χρόνο που θα έχετε μπροστά σας για την οργάνωση, το κλείσιμο του χώρου της δεξίωσης και κυριολεκτικά κάθε τι γύρω από τη βάπτιση.

Μια ωραία ιδέα είναι να ζητήσετε εγκαίρως προσφορά από κτήματα με εκκλησάκι, για να μην μετακινείστε με αυτοκίνητα από το ένα κομμάτι της εκδήλωσης στο άλλο.

Και μην ανησυχείτε για τον καιρό. Αρκετά καλά οργανωμένα κτήματα έχουν και κλειστούς χώρους, για να φιλοξενούν εκδηλώσεις τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

2. Μιλήστε με τον νονό ή τη νονά

Βάπτιση χωρίς τον νονό ή τη νονά δεν γίνεται. Γι’ αυτό και θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το πρόσωπο που έχετε αποφασίσει να βάλετε στη ζωή του παιδιού σας και κατά συνέπεια στην οικογένειά σας θα είναι απόλυτα διαθέσιμο την ημέρα που έχετε κλείσει, τόσο για την τελετή όσο και για το πάρτι μετά. Εάν έχει διάθεση και χρόνο, μπορεί το πρόσωπο αυτό να παίξει και βοηθητικό ρόλο στη διοργάνωση της βάπτισης, να σας δώσει ωραίες και δημιουργικές ιδέες διακόσμησης κ.λπ.

3. Βρείτε τον χώρο

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, το ιδανικό σενάριο είναι να βρείτε έναν χώρο με εκκλησάκι, που θα σας προσφέρει σε ένα “πακέτο” την τελετή αλλά και το πάρτι. Εναλλακτικά, αναζητήστε έναν χώρο δεξιώσεων που φιλοξενεί πάρτι βαπτίσεων σε κοντινή απόσταση από τον ναό που θα τελέσει το μυστήριο. Αποφύγετε καλύτερα το σενάριο να διασχίσουν οι μεγάλοι και οι μικροί καλεσμένοι σας (και μαζί και εσείς) χιλιόμετρα μέσα στο αυτοκίνητο για να φτάσουν στον 2ο προορισμό. Η κίνηση στους δρόμους ή το ενδεχόμενο κάποιος να χάσει τον δρόμο του είναι αρκετά για να χαλάσουν το κέφι.

4. Φτιάξτε τη λίστα καλεσμένων

Πόσους χωράει το venue που κλείσατε; Ποιά ονόματα πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε ανάμεσα στους καλεσμένους; Πόσοι φίλοι ή συγγενείς έχουν μικρά παιδιά που θα έρθουν στη βάπτιση; Θα φέρει κοντινούς φίλους ο νονός ή η νονά και αν ναι, πόσους; Όλα αυτά τα ερωτήματα καλό είναι να τα έχετε απαντήσει από νωρίς, πριν μιλήσετε με το catering που θα βγάλει το μενού.

Διάβασε περισσότερα στο Ετοιμάζω Βάπτιση  

Νεότερα Άρθρα

Μονόπετρα: Πως να επιλέξεις το ιδανικό

Her News

Οι ωραιότερες νύφες του Instagram

Her News

Boho Βάπτιση: Η απόλυτη τάση για τα βαπτίσια του μωρού σας

Her News b