HerNews.gr
DECORNEWS

Μάθε πως να στολίσεις σωστά το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σου – Tips διακόσμησης που θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Ο Δεκέμβρης πλησιάζει και αφού αγαπάς τα Χριστούγεννα ήρθε η ώρα να στολίσεις και εσύ το δέντρο στο σπίτι σου. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αυτό που θα κλέψει την παράσταση τις γιορτινές μέρες. Δεν έχει σημασία αν είναι πράσινο, άσπρο, ροζ ή μπλέ, ούτε αν είναι τεχνητό ή φυσικό, σημασία έχει να είναι στολισμένο με την γιορτινή σου διάθεση.

Για να στολίσεις σωστά το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σου, πρέπει να ξέρεις μερικά βασικά tips που θα το κάνουν το πιο εντυπωσιακό δέντρο για φέτος τα Χριστούγεννα!

Που να τοποθετήσεις το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Η τοποθεσία είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς μια λανθασμένη θέση θα κάνει το δέντρο σου να “χαθεί” και δεν θα του δώσει τη λάμπψη που του αξίζει.
Αν έχεις μεγάλο σπίτι, το να βρεις το ιδανικό σημείο είναι εύκολο, αν όμως έχεις μικρό σπίτι ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές καθώς η ιδανική μεριά για να στολίσεις το δέντρο σου είναι συνήθως δίπλα στο παράθυρο ή στην μπαλκονόπορτα.
Και αυτό γιατί αφενός συνήθως τα συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού έχουν κοντά τους πρίζες για να ανάψεις τα φωτάκια και αφετέρου για να μπορούν να καμαρώσουν και οι περαστικοί το πανέμορφο γιορτινό δημιούργημα σου!

Θα μπορούσες ακόμα να το τοποθετήσεις σε ασφαλή απόσταση δίπλα στο τζάκι ή σε κάποια άδεια γωνιά του σαλονιού. Ίσως χρειαστεί να μετακινήσεις λίγο τον καναπέ ή τα έπιπλα, αξίζει όμως τον κόπο!

Ποια στολίδια βάζουμε πρώτα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Ο χρυσός κανόνας στρον στολισμό είναι ο εξής: Λαμπάκια – Γιρλάντες – Μπάλες και Στολίδια. Με αυτή τη σειρά θα ξεκινήσεις τον στολισμό βήμα-βήμα! Ξεκινάς με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από πάνω προς τα κάτω για να βρούνε την πρίζα, τυλίγοντας γύρω γύρω απο το δέντρο. Προσπάθησε να είναι άλλα πιο μέσα και άλλα πιο έξω στο δέντρο ώστε να δημιουργούν την εντύπωση στο μάτι ενός μεγάλου δέντρου.

Στη συνέχεια στολίζεις με τις γιρλάντες. Οι γιρλάντες και τα στολίδια που πάνε με το μέτρο, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν ομοιόμορφα  και κυκλικά, χωρίς να το κρύβουν εντελώς.

Πάμε τώρα στα στολίδια

Για να τοποθετήσεις τα στολίδια , ότι χρώμα και μέγεθος κι αν έχεις διαλέξει, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις. Αρχικά θα πρέπει οι μπάλες μας ανάλογα με το μέγεθός τους να βρίσκονται στο σωστό σημείο, δηλαδή όσο πιο μεγάλες οι μπάλες τόσο πιο χαμηλά στο δέντρο, ώστε να υπάρχει μια αρμονία. Βάλε μπάλες τόσο βαθιά όσο και πιο έξω ώστε να μοιάζει πιο εντυπωσιακό το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα μικρά στολίδια πάνε πιο πάνω.

Τι θα πρέπει να ΜΗΝ κάνεις στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αυτό που συνήθως είναι το λάθος στον στολισμό, είναι όταν φορτώνουμε υπερβολικά το δέντρο, σε βαθμό που μοιάζει κιτς και φτηνό. Ακόμα, θα ήταν πιο όμορφο να διαλέξεις μπάλες της ίδια χρωματικής απόχρωσης και να παίξεις στη διακόσμηση με 3 το πολύ μοτίβα.

Και του χρόνου!

Νεότερα Άρθρα

Φιλικές προς τα παιδιά ιδέες διακόσμησης μπάνιου

HerNews ka

Βότανα: Θεραπευτικές ιδιότητες ή διακόσμηση;

Her News

Με αυτές τις ιδέες θα κάνετε την είσοδο του σπιτιού σας πιο χριστουγεννιάτικη!

HerNews ka