HerNews.gr
DECORNEWS

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου και γιατί

petsetes
Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο μας είναι ένας παράγοντας αντιπαραθέσεων πολλές φορές σε συζητήσεις. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται τόσο συχνό πλύσιμο, ενώ άλλοι το αντίθετο. Τι ισχύει τελικά;

Η υγρασία που συγκρατούν οι πετσέτες είναι ένας απ’ τους βασικούς λόγους ανάγκης πλυσίματος τους. Για την ακρίβεια είναι ο κυριότερος και αυτό γιατί δημιουργούν ένα υγρό, ζεστό, πορώδες περιβάλλον, ιδανικό έδαφος για να αναπτυχθούν βακτήρια.

petsetes

Ακόμα και όταν τις χρησιμοποιούμε μόνο για λίγες μέρες, πολλές πετσέτες περιέχουν μικρόβια, όπως μούχλα, μύκητες και E. Coli. 

Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Dr. Gerba: «Μετά από δύο μέρες, αν σκουπίσεις το πρόσωπό σου με την ίδια πετσέτα, δέχεσαι περισσότερη E. Coli στο πρόσωπο παρά από την τουαλέτα».

«Μπορεί να μην αρρωστήσεις αν χρησιμοποιήσεις την ίδια πετσέτα για μέρες. Αλλά θα φόραγες ένα βρώμικο εσώρουχο μετά το μπάνιο σου; Είναι κάτι παρόμοιο», αναφέρει ο μικροβιολόγος Philip Tierno.

petsetes

Και οι δύο γιατροί προτείνουν να πλένουμε τις πετσέτες μας κάθε 2-3 μέρες. Το American Cleaning Institute αφήνει κάποια περιθώρια και αναφέρει ότι είναι καλό να τις πλένουμε μετά από 3-4 κανονικές χρήσεις και ότι πρέπει να είναι εντελώς στεγνές πριν τις ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Μια εξίσου σημαντική συμβουλή είναι το στέγνωμα των πετσετών μετά από την χρήση τους στο μπάνιο

Ιδανικά, χρειάζεται να βρούμε ένα μέρος που να μπορούν να στεγνώσουν από την υγρασία, όπως μια κρεμάστρα πάνω από καλοριφέρ ή ακόμη καλύτερα αν διαθέτουμε στο σπίτι, σε καλοριφέρ με οριζόντιες ράγες όπου μπορούν να κρεμαστούν. Εναλλακτικά τις απλώνουμε σε μέρος που να τις βλέπει ο ήλιος, αφήνοντάς τες να στεγνώσουν φυσικά.

Νεότερα Άρθρα

Τρίπτυχοι καμβάδες: Διακοσμήστε τους τοίχους σας με την πιο hot τάση της σεζόν!

HerNews ka

Αυτό είναι το χρώμα μετάβασης από χειμώνα σε άνοιξη και ταιριάζει σε τοίχους και διακόσμηση

Her News

Πως να κάνετε ένα μικρό σπίτι να φαίνεται ακριβό

HerNews ka