HerNews.gr
Health

Τα σημάδια ότι έχεις πάθει burnout

Κάθεστε στο κρεββάτι να διαβάσετε ένα βιβλίο και τα μάτια σας κλείνουν πριν προλάβετε να το καταλάβετε; Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι και ότι δεν μπορείτε να είστε καθόλου παραγωγικοί μετά από μια δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά, αυτό είναι ίσως ένα καλό σημάδι για να καταλάβετε ότι έχετε burnout.

Το σύνδρομο του burnout προκαλείται όταν ένας άνθρωπος εργάζεται πάρα πολλές ώρες, κάνει υπερωρίες, δεν ξεκουράζεται καθόλου και δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο

To πιο βασικό σύμπτωμα είναι η έλλειψη αντοχής. Όταν έχετε burnout, τείνετε να μην τα πάτε καλά με τους συναδέλφους σας και και μονίμως βρίσκετε κάτι αρνητικό να σχολιάσετε.

Δεν μπορείτε να κρύψετε την αρνητική σας διάθεση για πράγματα ή ανθρώπους που σας ταράζουν και όλο αυτό δημιουργεί ένα καθόλου ευχάριστο κλίμα. Με λίγα λόγια δεν μπορείτε α ελέγξετε τα νεύρα σας.

Επίσης, αν αρρωσταίνετε συνέχεια ή η ψυχολογία σας είναι σε άσχημη κατάσταση, τότε αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματός σας που σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να προσέχετε στο τοξικό εργασιακό σας περιβάλλον. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν με διαφορετικές μορφές στον κάθε οργανισμό.

Τέλος, αν έχετε συμπτώματα κακού ύπνου όπως να ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και έχετε υπερένταση και γενικά να μην μπορείτε να κοιμηθείτε τότε χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές. 

 

Νεότερα Άρθρα

Δίαιτα detox: Πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο σπίτι

Her News

Ο πρωινός καφές μπορεί να είναι ένα placebo

Her News

Πόσα πραγματικά δεν ξέρεις για το γάλα; Τα είδη και οι διαφορές τους

Her News