HerNews.gr
Fitness

Τροφές θα σε κάνουν να ξεχάσεις την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση κατά την οποία το δέρμα εμφανίζεται ελαφρώς ανώμαλο και με λακκάκια. Προκαλείται από αλλαγές στη δομή των λιποκυττάρων και των συνδετικών ιστών που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματός. Η διατροφή μπορεί να γίνει σύμμαχος σου στην καταπολέμηση της.

Καταρχάς, αντικαταστήστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως το άσπρο ψωμί, τα μπισκότα και τα λευκά ζυμαρικά, με τα ολικής αλέσεως. Συνιστάται η κατανάλωση 35 γραμμάριων φυτικών ινών καθημερινά. Μάλιστα εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι και ακόμα πιο νόστιμα.

spanaki-manitaria

Επίσης, πρέπει να δώσεις προσοχή στα λίπη. Αλλάξτε τα κακά λίπη στη διατροφή σας – κορεσμένα και trans λιπαρά – με πιο ποιοτικά λιπαρά. Προτείνεται κατανάλωση 200 mg δοκοσαεξανικού οξέος (DHA, ωμέγα-3 λιπαρά) ημερησίως – που είναι ισοδύναμο με δύο μερίδες σολομού την εβδομάδα. Δοκιμάστε επίσης κολιό, σαρδέλες, αντζούγιες και πέρκα.

Βάλε τα φρούτα στην διατροφή σου. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, το ακτινίδιο, οι φράουλες, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο κ.α. Μην τα τρώτε όμως μόνο ως επιδόρπιο.

Τέλος, για ακόμα μια φορά η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι το Α και το Ω της διατροφής μας. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, πρέπει να καταναλώνετε και τις ανάλογες ποσότητες υγρών. Χρειάζεστε τουλάχιστον 6 ποτήρια υγρών κάθε μέρα. Για αυτό μην ξεχνάς να πίνει το νερό σου. 

Νεότερα Άρθρα

Άσκηση στα 30: Dos & don’ts που πρέπει να ξέρεις

Her News

5 τροφές που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Her News b

Γάλα στον καφέ: Μας βοηθά ή μας μπλοκάρει;

Her News b