HerNews.gr
Παιδί

Όταν οι Άγγελοι του χιονιού πετούν: Ένα υπέροχο βιβλίο για παιδιά

Το βιβλίο Όταν οι Άγγελοι του χιονιού πετούν είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά μας!

Όταν φτιάξεις έναν άγγελο του χιονιού, θα είναι δικός σου για πάντα.

Ένα βράδυ η Σιλβί ξυπνάει ξαφνικά και το δωμάτιό της μοιάζει διαφορετικό. Οι κουρτίνες λικνίζονται απαλά, τα έπιπλά της είναι σκεπασμένα με πάγο και κάνει περισσότερο κρύο από όσο συνήθως.
Μπροστά της στέκεται ένας παράξενος επισκέπτης… Τα μέλη του έχουν μια ασημογάλανη απόχρωση και φοράει έναν αραχνοΰφαντο, λευκό χιτώνα που μοιάζει να ακτινοβολεί.
α μαλλιά του είναι λαξεμένα με πάγο και ασημόσκονη πέφτει από πάνω του με κάθε κίνησή του. «Είμαι ένας άγγελος του χιονιού», λέει ο παράξενος επισκέπτης, απογοητευμένος που δεν κατάφερε να μείνει αόρατος στα μάτια του μικρού κοριτσιού.

Η Σιλβί τον κοιτά απορημένη κάτω από τα μαλακά της σκεπάσματα.

Δεν ξέρει ακόμη ότι είναι ο άγγελος που έφτιαξε στο χιόνι πέρυσι τον χειμώνα, ούτε ότι έχει έρθει στη Γη για να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή… να σώσει τη ζωή της.

Οι μήνες περνούν και η Σιλβί ξεπερνά μια ασθένεια που την κρατά στο κρεβάτι πάρα πολύ καιρό. Θυμάται ακόμη τον άγγελο του χιονιού και την απρόσμενη επίσκεψή του εκείνο το βράδυ. Κάνει τα πάντα για να τον συναντήσει ξανά, τον καλεί κοντά της με όποιο τρόπο μπορεί να σκαρφιστεί, μα αυτός είναι άφαντος. Όταν όμως τον χρειάζεται πραγματικά, ο άγγελος του χιονιού εμφανίζεται ξανά, για να την προστατεύσει και να την κρατήσει ασφαλή.

Όταν οι Άγγελοι του Χιονιού Πετούν

Στην τελευταία συνάντησή τους, ο άγγελος του χιονιού θα πει στη Σιλβί: «Οι άλλοι άγγελοι του χιονιού επισκέπτονται τους δημιουργούς τους μόνο μια στο τόσο. Κατεβαίνουν στη Γη, κάνουν στα γρήγορα τη δουλειά τους, σώζουν τους ανθρώπους από κάποιον κίνδυνο κι έπειτα γυρίζουν πίσω. Όλα γίνονται μέσα σε μια στιγμή, χωρίς πολλά πολλά, χωρίς οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται την παρουσία τους. Όμως εσύ ήσουν εξαρχής διαφορετική».

Η Σιλβί καταλαβαίνει τι είναι αυτό που την κάνει διαφορετική και αποφασίζει να ζητήσει μια τελευταία χάρη από τον άγγελο του χιονιού…

Η Maggie O’Farrell, στο πρώτο παιδικό βιβλίο της, αποτυπώνει τη δύναμη και συνάμα την ευθραστότητα της ζωής, αλλά και το αξιοθαύμαστο θάρρος ενός κοριτσιού να πλημμυρίσει με μαγεία το σπίτι του… Σε συνδυασμό με την εικονογράφηση της Daniela Jaglenka Terrazzini, το Όταν οι Άγγελοι του Χιονιού Πετούν θα ταξιδέψει τα παιδιά σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η αφοσίωση και η αγάπη, και όπου τα αδύνατα γίνονται δυνατά.

Όταν οι Άγγελοι του χιονιού πετούν:
Ένα υπέροχο βιβλίο για παιδιά απο τις εκδόσεις Διόπτρα
Ηλικίες: 3+

Νεότερα Άρθρα

Γυαλιά Hλίου: Είναι αναγκαία για τα παιδιά;

Her News b

Παιδί: Γιατί πρέπει να τους διαβάζουμε παραμύθια;

Her News b

Παιδιά: Πρέπει ο γονέας να συζητά τα πάντα μαζί τους ή όχι;

HerNews ka