HerNews.gr
Pets

Δύο νέα πάρκα αποκλειστικά για σκύλους στην Αθήνα

Τα δύο πρώτα πάρκα αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους, βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στον Νέο Κόσμο.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου:

Πρόκειται για χώρους κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, ενώ παράλληλα τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

Τα πάρκα είναι περιφραγμένα, διαθέτουν ξεχωριστές «ζώνες» για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε τα ζώα να παίζουν με ασφάλεια.

Και τα δύο πάρκα είναι μεγάλα σε έκταση.

Στον Προμπονά ξεπερνάει το ένα στρέμμα και στην πλατεία Οβρένοβιτς τα 700 τ.μ. Επίσης, στα πάρκα έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός και όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει ράμπα ανάβασης, ξύλινος διάδρομος-«πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση, εμπόδια για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλιά, ποτίστρες κ.ά.

«Τα δύο πρώτα dog parks της πόλης στον Προμπονά και στο Νέο Κόσμο είναι έτοιμα να υποδεχτούν, με ασφάλεια, τους τετράποδους Αθηναίους.

»Ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι προτεραιότητά μας, με πολλές πτυχές και πολλούς δικαιούχους.» έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες.

 

Νεότερα Άρθρα

Κατοικίδιο: Πώς να προετοιμαστείτε πριν τον ερχομό του στο σπίτι

HerNews ka

Γιατί ο σκύλος σας κοιμάται πολλές ώρες;

Her News

Η ηλικία του σκύλου σε ανθρώπινα χρόνια και πως θα την υπολογίσεις

Her News