HerNews.gr
DECORNEWS

Παιδικό δωμάτιο: Βιβλιοθήκη ουράνιο τόξο

Βρήκαμε την πιο έξυπνη και διασκεδαστική ιδέα για να λατρέψουν τα παιδιά τα βιβλία: Βιβλιοθήκη ουράνιο τόξο! Ξεχάστε την πατροπαράδοτη συνήθεια που ήθελε τα βιβλία στοιβαγμένα σε διάφορες μεριές της βιβλιοθήκης ακανόνιστα και γρήγορα βαλμένα για να φαίνεται το δωμάτιο μαζεμένο. Τα παιδιά, δεν θέλουν ξεπερασμένες ιδέες, μόνο δημιουργικές.

Αντί της πολύωρης ταξινόμησης και οργάνωσης μιας παιδικής βιβλιοθήκης, ακολουθήστε την σύντομη οδό, τακτοποιώντας τα βιβλία βάσει του χρώματός τους. Η τάση που έχει επέλθει τον τελευταίο καιρό στις ντουλάπες των ρούχων και των παπουτσοθηκών περνάει επιτυχώς στις βιβλιοθήκες.

Μπλε, κίτρινο, κόκκινο, πράσινο κοκ, πρώτα ξεχωρίστε τα βιβλία ανά χρώμα και έπειτα τακτοποιήστε τα στα ράφια, σχηματίζοντας ένα δικό σας μοναδικό ουράνιο τόξο. Για περισσότερη διασκέδαση, φροντίστε να συμμετέχουν και τα παιδιά, τοποθετώντας τα σωστά βιβλία σε κάθε χρώμα και λέγοντας ποιο χρώμα επιθυμούν να πάει που.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές ιδέες χρωματικής παλέτας και στησίματος:

 

Τα χρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του παιδιού. Αντανακλούν εσωτερικά στα συναισθήματά του και του προκαλούν ευχάριστη διάθεση και κέφι. Επιλέξτε να συνδυάσετε με τέτοιο τρόπο τα βιβλία που να λειτουργούν ως ευχάριστη παλέτα και όχι μουντή. Επίσης καλό είναι τα πιο φωτεινά να τοποθετούνται στα ψηλά ράφια της και το τελικό αποτέλεσμα ν’ αφήνει ξεκούραστο και ικανοποιημένο το μάτι του παιδιού, ώστε να λαχταράει να τα ξεφυλλίζει. Η βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του παιδικού δωματίου και για τα παιδιά η πολύωρη ανασχόλησή τους.

Μπορείτε και εσείς να το δοκιμάσετε στο παιδικό δωμάτιο και να επιτρέψετε στο παιδί να λειτουργήσει με τη φαντασία του, να διαλέγει το αγαπημένο του χρώμα κάθε φορά και να διασκεδάζει!

Πηγή

 

Νεότερα Άρθρα

Η διακόσμηση μετά το Πάσχα

Her News b

Οι 3 πρώτες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση το 2022

Her News

Η ανυπέρβλητη ομορφιά μιας εξοχικής κατοικίας στη Σίφνο

Her News