HerNews.gr
Health

Tips για έναν επιτυχημένο ύπνο

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που στριφογυρίζουν στο κρεβάτι χωρίς ύπνο και ο ύπνος είναι περισσότερο πρόβλημα παρά άνεση, οι παρακάτω γραμμές με tips σε αφορούν. 

Αν είχες λοιπόν μια δύσκολη καθημερινότητα κράτα σε ένα σημειωματάριο όλες εκείνες τις ανησυχίες που έχεις πριν πέσεις στο κρεβάτι. Αφού τις αποτυπώσεις, θα τις αφήσεις κάπου κοντά σου και… θα είναι έτοιμες για το επόμενο πρωί! Τίποτα δεν θα σου χαλάσει τη διάθεση πριν κοιμηθείς γιατί οι “κακές” σκέψεις θα είναι κλεισμένες στο συρτάρι. Δοκίμασε το πιάνει! 

Κλείσε επίσης, όλες σου τις ηλεκτρονικές συσκευές για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να πέσεις για ύπνο. Η αλήθεια είναι ότι όλη μέρα βρίσκεσαι μπροστά σε αυτές. . Εγώ προσωπικά κοιτάω το κινητό μου λίγα λεπτά πριν κοσμηθώ, πράγμα που είναι τελείως λάθος.

Περιποιήσου τον εαυτό σου, όπως του αξίζει. Τον τρόπο θα τον κρίνεις εσύ κάθε απόγευμα. Θα είναι ένα καυτό μπάνιο;

Η αγαπημένη σου ζεστή σοκολάτα ή ένα καλό βιβλίο; Χάρισε στον εαυτό σου τη χαλάρωση που χρειάζεται και ο ύπνος θα έρθει ακόμη πιο εύκολα. Και αν θες να απολαύσεις ένα ρόφημα μην πιεις καφέ ή τσάι αλλά προτίμησε μια ζεστή κούπα χαμομήλι. 

Τέλος, δεν πηγαίνουμε για ύπνο με γεμάτο στομάχι. Ένα σνακ (π.χ. ένα ποτήρι γάλα και ένα κράκερ, μια φρυγανιά ή μια φέτα ψωμί και λίγο τυρί) μια με δύο ώρες πριν τον ύπνο είναι ιδανικό, αφού θα συμβάλει στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος 

Νεότερα Άρθρα

Είναι καλύτερο να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν το πρωινό ή μετά;

Her News

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Her News

Κοινό κρυολόγημα και σκευάσματα Cold και Flu – Τι να προσέξεις

Her News