HerNews.gr
Διεθνή

Amber Alert: Η τραγική ιστορία πίσω από τον ήχο αγωνίας δημιουργήθηκε για να σώζει ζωές

amberalert
13 Ιανουαρίου 1996. Αυτή ήταν η ημερομηνία που η Amber εξαφανίστηκε. Δεν γύρισε ποτέ. Και λίγο καιρό αργότερα δημιουργήθηκε προς τιμήν της το Amber Alert.

Ο θάνατος της 9χρονης Άμπερ Χάγκερμαν, έμελλε να σώσει τη ζωή σε εκατομμύρια άλλα παιδιά ανά το παγκόσμιο, με τη δημιουργία του Amber Alert. Η ίδια ζούσε στην περιοχή Άρλινγκτον του Τέξας και είχε έναν 5χρονο αδερφό. Το αποτρόπαιο έγκλημα που την έκανε να χάσει την ζωή της, συνέβη το απόγευμα της 13ης Ιανουαρίου του 1996, όταν εκείνη έκανε ποδήλατο στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου παντοπωλείου. Φαίνεται ότι ξαφνικά, μέσα από ένα μαύρο φορτηγό βγήκε ένας άντρας, ο οποίος την άρπαξε με τη βία και την έβαλε μέσα στο όχημα του.

Ο αδερφός της είχε γυρίσει σπίτι λίγο νωρίτερα, μιας και η αδερφή του του είπε ότι θα έμενε λίγο παραπάνω και θα επέστρεφε μόνη της. Όσο η ώρα περνούσε και η μικρή δεν γυρνούσε η μητέρα και ο αδερφός της ανησύχησαν και πήγαν στην πλατεία να τη βρουν.

amberalert

 

 

Η μικρή είχε ήδη εξαφανιστεί και η οικογένεια αντίκρυσε εκεί την αστυνομία. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό από το σπίτι του και άκουσε της φωνές της μικρής Amber κάλεσε την αστυνομία. Εκείνη έφτασε 7 λεπτά περίπου αργότερα αλλά δεν μπόρεσε να βρει τίποτ’ άλλο, παρά μόνο το ποδήλατο της μικρής.

Τέσσερις μέρες μετά την απαγωγή, περαστικός εντόπισε το πτώμα της Amber, περίπου τέσσερα μίλια από το μέρος της απαγωγής της. Η νεκροψία έδειξε ότι εκείνη ήταν ζωντανή για δυο μέρες μετά από την αρπαγή, καθώς και ότι είχε ξυλοκοπηθεί, αλλά και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ στο τέλος της έκοψαν τον λαιμό και την πέταξαν στο ποτάμι.

amberalert

Οι αρχές θεωρούσαν ότι κάποια καταιγίδα έφερε το σώμα της εκεί, ενώ μέχρι σήμερα η δολοφονία της Amber παραμένει ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα.

Όσο για την ιδέα του Amber Alert, ήρθε από την Dianne Simon, η οποία σκέφτηκε ότι όπως τα δελτία καιρού διακόπτουν την ροή του προγράμματος για να ανακοινώσουν τα έκτακτα νέα, θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και για τα εξαφανισμένα παιδιά. Έτσι λοιπόν, η ιδέα της έγινε πραγματικότητα, σαν παρακαταθήκη στην Amber που έχασε άδικα την ζωή της.

Από το 1996 το σύστημα ειδοποιήσεων Amber Alert έφτασε σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με ειδικούς, εκατοντάδες παιδιά βρέθηκαν ασφαλή χάρη στο σύστημα ειδοποίησης από τον Δεκέμβριο του 2015. Οι απαγωγείς είναι πιο πιθανό να απελευθερώσουν τα παιδιά όταν ανακαλύπτουν ότι οι Αρχές εξέδωσαν μια ειδοποίηση Amber.

Νεότερα Άρθρα

Mariah Carey: Αποκαλύπτει ότι η αγάπη της για τα Χριστούγεννα πηγάζει από τα άσχημα παιδικά της χρόνια

HerNews ka

Έρευνα: Σε ποια μέρη έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουμε μετάλλαξη Omicron

Her News

Μασκ vs Μπέζος: Ο 1ος, ο 2ος και η διαφορά δισεκατομμυρίων. Ποιος είναι πρώτος στην λίστα του Forbes;

Her News b