HerNews.gr
DECORNEWS

Είναι τόσο σημαντικό να πλένουμε τα μαξιλάρια ύπνου;

maksilaria
Απ’ τα πιο σημαντικά στοιχεία για να κρατάμε καθαρό το υπνοδωμάτιό μας και να έχουμε ποιοτικό ύπνο, ακόμη και για την επιδερμίδα μας. Ναι, είναι πολύ σημαντικό να πλένουμε τα μαξιλάρια ύπνου.

Όσο σημαντική είναι η πλύση των μαξιλαροθηκών και των σεντονιών, άλλο τόσο σημαντικό είναι το πλύσιμο στα μαξιλάρια. Σύμφωνα με έρευνα, αν το μαξιλάρι δεν πλυθεί για δυο χρόνια, το 1/3 του συνολικού βάρους του θα καταλήξει να αποτελείται από νεκρό δέρμα, ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά τους.

maksilaria

Το μαξιλάρι θα έχει μετατραπεί σε εστία βρωμιάς και μόλυνσης, ενώ εσείς θα κοιμάστε αγκαλιά μαζί του όλο αυτόν τον καιρό. Εκτός αυτού, η ίδια έρευνα καταδεικνύει πως αυτή η βρωμιά μπορεί να προκαλέσει και αϋπνία. Μπορεί δηλαδή, κάποια από τις νύχτες που ξαγρυπνήσατε να οφείλονται στο βρώμικό μαξιλάρι.

Φυσικά, έχει επιπτώσεις και στην υγεία. Εκτός του ότι είναι εστία μόλυνσης, η αϋπνία που μπορεί να προκαλέσει, ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά καρδιακά νοσήματα ακόμα και διαβήτη.

Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν να πλένετε το μαξιλάρι σας συχνά, κι αν είναι εφικτό, όσο συχνά πλένετε και αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας.

maksilaria

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

Νεότερα Άρθρα

Η Black Friday έχει την υπογραφή της Vipart με όλα τα σχέδια σε καμβάδες & παραβάν -30%

Her News

Γρήγορες λύσεις για να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με το Pinterest

Her News

7 πράγματα που θα κάνουν την κουζίνα σας πιο άνετη

HerNews ka