HerNews.gr
Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Podcast του Κ.Μητσοτάκη με τη μητέρα του αυτιστικού Γιάννη

Τις «Συναντήσεις και συζητήσεις με προσωπικές διαδρομές», εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας με την Κοινωνία των Πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στο πρώτο podcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συνάντησε» την ‘Αδα Σταματάτου, μια γυναίκα που μοιράζεται με θάρρος τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή της με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Αδα Σταματάτου εξηγεί, συνομιλώντας με τον πρωθυπουργό:

«Δεν είναι όλοι οι αυτιστικοί “ο άνθρωπος της βροχής”. Δεν ήξερε κανένας πως είναι η εικόνα ενός αυτιστικού ενήλικα που περπατάει στο δρόμο. Οπότε εδώ εγώ χρησιμοποίησα το παιδί μου και τα βίντεό του και τις φωτογραφίες του ώστε να δείξω, γιατί μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις.
Πως είναι στο δρόμο, πως περπατάει, ποιες είναι οι κινήσεις του, ποιες είναι οι κραυγές που βγάζει, γιατί συμπεριφέρεται περίεργα ένας άνθρωπος που είναι αυτιστικός στο δρόμο. Και η επιτυχία μου είναι ότι λαμβάνω μηνύματα από ανθρώπους που μου λένε, είδα έναν Γιάννη σήμερα. Αυτή είναι η επιτυχία μου»,

Κ. Μητσοτάκης: Υπάρχει δρόμος, αυτό που είπες. Υπάρχει δρόμος. Υπάρχει οδικός χάρτης και κάθε ταξίδι ξεκινάει με το πρώτο βήμα. 

Στη συζήτησή τους θίγονται βασικά ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία, τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη στήριξή τους, την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης αλλά και ζητήματα που άπτονται των διακρίσεων, της απομόνωσης και δυσκολιών με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα τα άτομα αυτά και οι οικογένειές τους.

Ακούστε το podcast του Κ.Μητσοτάκη με τη μητέρα του αυτιστικού Γιάννη ΕΔΩ!

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Συρεγγέλα: «Με πράξεις βοηθάμε τη νέα γενιά και στηρίζουμε τις οικογένειες»

HerNews ka

Θύμιος Μπουγάς: Νέα σελίδα στη ζωή του – Μένει στο Πέραμα και εργάζεται στον Πειραιά

HerNews ka

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Είναι ξεκάθαρο ότι ένας 12χρονος δεν δίνει συναίνεση – Οι παιδόφιλοι και οι παιδοβιαστές δεν θεραπεύονται»

Her News