HerNews.gr
Health

Τροφές που χαρίζουν λευκά δόντια

Το καθημερινό βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο, περίπου κάθε 6 μήνες, είναι απαραίτητα για να διατηρείς λευκά δόντια και να άμορφο χαμόγελο. Όμως από ότι φαίνεται και κάποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.  

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα βρίσκονται πολύ ψηλά σε αυτή την λίστα με τις τροφές καθώς προωθούν την παραγωγή σάλιου ώστε να απομακρυνθούν ευκολότερα λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών. Η λευκαντική τους δράση είναι όμως διπλή, αφού παρέχουν επίσης γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα περίπου όπως το μηλικό οξύ για να καθαρίσει τα δόντια.

Επίσης, τα καρότα και μήλα είναι από τις τροφές που λειτουργούν σαν φυσικά καθαριστικά των δοντιών, απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφών, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την πλάκα. Επειδή χρειάζονται αρκετό μάσημα, βοηθούν στην ενδυνάμωση των ούλων και στη παραγωγή σάλιου, που εξισορροπεί το pH του στόματος, με αποτέλεσμα να καταπολεμούνται τα οξέα που καταστρέφουν τα δόντια. 

Οι Ξηροί καρποί φαίνεται να είναι από τις τροφές που βοηθούν αρκετά. Η λειαντική δράση των αμύγδαλων, των καρυδιών και των κάσιους μπορεί να διορθώσει ως έναν βαθμό τον αποχρωματισμό των δοντιών και να αποκαταστήσει το φυσικό λευκό τους.

Τέλος, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται η μαύρη σοκολάτα κάνει θαύματα.  Περιέχει θεοβρωμίνη, μια ένωση που βοηθά στην ενίσχυση του σμάλτου στην επιφάνεια των δοντιών και στην πρόληψη του σχηματισμού κηλίδων. Τώρα μάλλον έχεις την καλύτερη δικαιολογία για να την απολαμβάνεις.

Νεότερα Άρθρα

Πώς να συνέλθετε από το hangover

Her News

Ο Οκτώβριος ως μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

HerNews ka

Συμβουλές για να αυξήσεις την ορμόνη της ευτυχίας

Her News