HerNews.gr
Ψυχολογία

4 σημάδια ότι οι φίλες σου είναι τοξικές! 

4 σημάδια ότι οι φίλες σου είναι τοξικές! 

Να έχεις δίπλα σου αληθινούς φίλους, που σε στηρίζουν και σε αγαπάνε είναι μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες. Η φιλία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Οι φίλοι μας είναι αυτοί που μαζί τους δημιουργούμε αναμνήσεις. Που νιώθουμε ότι ο εαυτός μας και βασιζόμαστε πάνω τους σε κάθε στιγμή. Οι πραγματικοί φίλοι είναι μια δεύτερη οικογένεια που όλοι θέλουμε.

Είναι όμως σπάνιο στις μέρες μας να βρεις την αληθινή φιλία, την ουσιαστική, την ανιδιοτελή. Ίσως οι καταστάσεις; Ίσως η καθημερινότητα; Κάτι προβληματίζει τους ανθρώπους, και όλο και απομακρυνόμαστε από την ουσία της φιλίας. Πως όμως θα καταλάβουμε ότι οι φίλες που έχουμε δίπλα μας δεν είναι αυτό που δείχνουν; Αυτά είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι οι φίλες σου είναι τοξικές:

Σε αποθαρρύνουν συνεχώς (με οποιοδήποτε τρόπο) 

Οι φίλες πρέπει να σε ανεβάζουν και να σε κάνουν να βλέπεις την αξία σου. Ειδικά τις μέρες που δεν είσαι στα πάνω σου. Αν αντί για αυτό, εκείνες σε ρίχνουν ακόμα πιο πολύ τότε δεν πρέπει να είναι δίπλα σου. Πρόσεξε, πολλές φορές αυτό γίνεται και μέσω «αθώων» αστείων που μπορεί να κάνουν εις βάρος σου. Πίστεψε με δεν είναι αθώα, είναι τοξικά. 

T

Δεν είναι δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές

Οι φίλοι είναι και για τα εύκολα και για τα δύσκολα. Αν οι φίλες που θεωρείς τόσο κοντά σου δεν σε στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές σου και είναι δίπλα σου μόνο για τις χαρές και τις εξόδους, τότε μάλλον κάτι πάει λάθος. 

Προσπαθούν να σε αλλάξουν

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός για την μοναδική προσωπικότητα που έχει. Όποιος είναι δίπλα σου σε αγαπάει και σε νοιάζεται για αυτό που είσαι, όχι για αυτό που θέλουν να είσαι. Άρα όταν κάποια φίλη σου προσπαθεί να σε κάνει κάτι άλλο από αυτό που είσαι, φύγε μακριά. 

Ζηλεύουν

Καλά, και εγώ μπορεί να έχω ζηλέψει ένα ζευγάρι ψηλές μπότες της κολλητής μου.. Αλλά είναι διαφορετικό να νιώθεις ότι οι φίλες σου σε ζηλεύουν με κακό τρόπο. Συνήθως βλέπουμε ότι αν κάποια ζηλεύει με αυτόν το τρόπο  τείνει να σε υποβαθμίζει, να σου φέρεται υποτιμητικά για να νιώσει τελικά η ίδια καλύτερα. Αν βλέπεις τέτοια συμπεριφορά.. το toxic alert είναι σίγουρα ενεργοποιημένο.  

Η τοξικότητα δεν κάνει καλό. Σίγουρα όμως όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Μπορείς να την δώσεις, αλλά δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα, καθώς δύσκολα αλλάζουν οι άνθρωποι. Να προσέχεις τον εαυτό σου, να νιώθεις καλά με τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, και να φεύγεις μακριά από κάθε τι τοξικό. Ακόμα και από τις τοξικές σου φίλες. 

Νεότερα Άρθρα

Καλημέρα: Ξεκίνα την ημέρα σου όμορφα

Her News b

Ο εκφοβισμός στην εργασία δεν μένει μόνο εκεί…

Her News

3 αποτυχίες που αν τις βιώσεις θα σου γίνουν μάθημα ζωής

Her News b