HerNews.gr
DECORNEWS

Snake Plant (Σανσεβιέρια): Το must φυτό για το δωμάτιο σου

Snake Plant (Σανσεβιέρια): Το must φυτό για το δωμάτιο σου

Αν μπορούσαμε θα είχαμε όλο μας το σπίτι γεμάτο λουλούδια και φυτά, γιατί είναι η πιο όμορφη φυσική εικόνα. Δυστυχώς όμως τα φυτά είναι γνωστό ότι το βράδυ μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που είναι βλαβερό για τον οργανισμό μας.

Υπάρχει όμως ένα φυτό, εσωτερικού χώρου, που όχι μόνο είναι ιδανικό για μέσα στο σπίτι , αλλά ακόμα θα δώσει μια άλλη αισθητική στο δωμάτιο σου.

Αυτό είναι το Snake Plant ή στα ελληνικά η Σανσεβιέρια. Οι πιο παλιοί το αποκαλούσαν και «Γλώσσα της πεθεράς». Πρόκειται για ένα φυτό με μεγάλα μακριά και μυτερά φύλλα.

Γιατί όμως είναι ιδανικό για το δωμάτιο σου;

Αρχικά πρόκειται για ένα φυτό που προφανώς δεν είναι βλαβερό για την υγεία μας καθώς έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει στην παραγωγή του οξυγόνου την διάρκεια της νύχτας, σε αντίθεση με άλλα φυτά.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του snake plant είναι ότι φιλτράρει και απορροφάει τοξικές ουσίες που βρίσκονται στον αέρα του σπιτιού.

Το snake plant σύμφωνα με την αρχαία Κινέζικη κουλτούρα φέρνει καλή ενέργεια στο χώρο που το φιλοξενεί. Πρόκειται για ένα «τυχερό» φυτό σύμφωνα με τους νόμους του φένγκ σούι.

Κάτι πολύ θετικό είναι ότι δεν είναι ένα απαιτητικό φυτό. Η φροντίδα του είναι αρκετά εύκολη.

Δεν χρειάζεται πολύ φως
Από το φθινόπωρο ως το καλοκαίρι χρειάζεται πότισμα 1 φορά τον μήνα, ενώ τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού χρειάζεται πότισμα 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες. (Αυτό συμβαίνει γιατί σαν φυτό έχει το χαρακτηριστικό να αποθηκεύει νερό στα φύλλα του)
Αφαιρούμε φύλλα μόνο αν κάποια ξεραθούν. Κατά τ ’άλλα δεν χρειάζεται κλάδεμα.

Και φυσικά πρόκειται για ένα πολύ όμορφο minimal φυτό που θα διακοσμήσει το δωμάτιο σου, και θα του δώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά έναν άλλον.. αέρα.

Extra tip: Μπορείς να το προμηθευτείς από φυτώρια, αλλά και από καταστήματα με είδη σπιτιού. Ανάλογα το μέγεθος που θα επιλέξεις θα κυμανθεί και η τιμή αγοράς του.

Νεότερα Άρθρα

3 συμβουλές για ονειρικό και λειτουργικό παιδικό δωμάτιο

Her News

Χρυσή αισθητική: Πολυτέλεια στη διακόσμηση του σπιτιού με καμβάδες από τη Vipart

HerNews ka

Φοιτητικό σπίτι: Διακόσμησέ το με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε καμβά

Her News