HerNews.gr
Beauty

Απολέπιση | Πες μας τον τύπο της επιδερμίδας σου να σου πούμε το είδος που σου ταιριάζει!

απολέπιση-hernews

Η απολέπιση είναι το βήμα που πρέπει να εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου!

Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκες από ενυδάτωση.  Αν θέλεις να αποκτήσεις άμεσα το απόλυτο glowy skin δεν πρέπει να παραλείπεις την απολέπιση. Πώς θα επαναφέρεις τη χαμένη λάμψη του δέρματος σου άμεσα;

H απολέπιση είναι το κλειδί για να κάνεις upgrade στη χειμερινή σου ρουτίνα. H φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα είναι το όνειρο πολλών γυναικών και μπορεί να γίνει άμεσα πραγματικότητα. Χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου και βοηθώντας τα ενεργά συστατικά των skincare προϊόντων σου να δράσουν καλύτερα, η απολέπιση θα γίνει το αγαπημενο σου skincare βήμα.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις σε κάθε περίπτωση είναι οι κινήσεις σου, καθώς θα πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές. Ο τρόπος μετράει και ειδικά όταν αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Οι κόκκοι είναι αρκετά αποτελεσματικοί, δε χρειάζονται γρήγορες και απότομες κινήσεις για να πετύχει το αποτέλεσμα.

Πώς λειτουργεί η απολέπιση;

Αρχικά, η συγκεκριμένη διαδικασία αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τους ρύπους και τη λιπαρότητα, Ακόμη, ενεργοποιεί άμεσα την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου. Τέλος, ανοίγει τους πόρους δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια καλή βάση για τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης.

απολέπιση-hernews

Ωστόσο, αν η απολέπιση δεν γίνει με τον σωστό τρόπο μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί, ακόμη και φλεγμονές ή εξανθήματα.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος απολέπισης ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σου;

#1 Μεικτή επιδερμίδα

Εμφανίζεις λιπαρότητα σε κάποια σημεία του προσώπου σου και ξηρότητα σε κάποια άλλα; Τότε έχεις μεικτό δέρμα το οποίο χρειάζεται συχνή απολέπιση, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα. . Η λιπαρότητα μπορεί να απομακρυνθεί μαζί με τα νεκρά κύτταρα. Προϊόντα peeling με σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ, όπως και με tea-tree oil είναι must για τη δική σου περίπτωση. Φυσικά μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου μια μάσκα με μέλι και αλεύρι φακής.

#2 Λιπαρή επιδερμίδα με τάσης ακμής

Η ακμή είναι ένα ζήτημα που σε απασχολεί ιδιαίτερα και η απολέπιση θα σώσει την επιδερμίδα σου. Καλό θα ήταν να εντάξεις προϊόντα, όπως είναι τα toners με AHA, ή ένα αντίστοιχο serum νύχτας. Ένα εξίσου σημαντικό βήμα είναι να κάνεις κάποια χημικά peeling σπίτι, αποφεύγοντας scrubs με λεμόνι ή γάλα-γιαούρτι.

#3 Ξηρή επιδερμίδα 

Οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται χωρίς δεύτερες σκέψεις απολέπιση, καθώς συγκεντρώνουν στρώματα από νεκρά κύτταρα. Αν θέλεις να επαναφέρεις τη λεία όψη της επιδερμίδας σου, τότε επίλεξε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν με jojoba ή με γλυκολικό οξύ. H απολέπιση είναι απαραίτητο να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και μετέπειτα να εφαρμόζεται ένα καλό serum για να επιτευχθεί η μέγιστη ενυδάτωση.

#4 Ευαίσθητη επιδερμίδα 

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι πως οι ευαίσθητες επιδερμίδες πρέπει να παραμένουν μακριά από την απολέπιση, καθώς προκαλείται έντονος ερεθισμός. Η αλήθεια είναι πως η απολέπιση σε συνδυασμό με τη βρώμη. θα καταπραΰνει τα ευαίσθητα δέρματα. Από την άλλη πλευρά, αν σου αρέσει να φτιάχνεις μάσκες σπίτι, τότε δοκίμασε skincare προϊόντα με βάση το λακτικό οξύ.

Μια από τις μεγαλύτερες απορίες που εμφανίζονται στον μαγικό κόσμο της περιποίησης είναι η διαφορά ανάμεσα σε peeling και scrub. 

Tα προϊόντα που κάνουν μηχανική απολέπιση έχουν τη μορφή κόκκων και ονομάζονται scrubs. Αντιθέτως, τα προϊόντα εκείνα που κάνουν χημική απολέπιση λέγονται peeling. Κυρίως εντοπίζονται μέσω λεπτόρρευστων κρέμων ή λοσιόν.
απολέπιση-hernews

Η χημική απολέπιση απομακρύνει αισθητά τις ρυτίδες.

H χημική απολέπιση έχει ως βάση ένα από τα αγαπημένα πολλών AHA, τα οξέα φρούτων. Τα συγκεκριμένα α-υδροξυοξέα ενυδατώνουν και ομαλοποιούν την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας, απομακρύνοντας την υγρασία. Αν τα παραπάνω συστατικά χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις επιφανειακές ρυτίδες.

Επομένως, αν θέλεις να απομακρύνεις τις ρυτίδες ή της κηλίδες, η χημική απολέπιση είναι η ιδανική για σένα!

Mάθε να “ακούς” την επιδερμίδα σου και να διαβάζεις τις ανάγκες της. Η επιδερμίδα σου είναι ο καμβάς σου και χρειάζεται όμορφα χρώματα-συστατικά για να λάμψει. Μην το ξεχνάς!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Tinkerbell bun: Ο κότσος που λατρεύει η Lily Collins και ταιριάζει σε κάθε βραδινή εμφάνιση

HerNewskl

Chiara Ferragni: Μας έδειξε τον τρόπο να φορέσουμε κορδέλα στα μαλλιά για τις γιορτές

HerNewskl

Skincare trends 2023: Αυτές είναι οι τάσεις που υπόσχονται θεαματικές αλλαγές στην επιδερμίδα σας!

HerNewskl