HerNews.gr
Beauty

Foundation: Όσα πρέπει να ξέρεις για αυτά που έχουν matte αποτέλεσμα!

To foundation είναι η τέλεια βάση για ένα glam look, αλλά πρέπει να αναζητήσεις εκέινο που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου.

Η αλήθεια είναι πως καλό θα ήταν να βρεις την ιδανική φόρμουλα για σένα και τον τύπο της επιδερμίδας σου. Οι παραλλαγές ποικίλουν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο χρώμα και στην υφή τους. Επίσης, το αποτέλεσμα που προσδίδει στο τελείωμα του, είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει.

foundation-hernews

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να προτιμήσεις matte τελείωμα στο foundation;

To μatte foundation έχει πάντα μεγαλύτερη κάλυψη σε σε σχέσγ με το ενυδατικό και μπορείς να το βρεις στην αγορά κυρίως σε μορφή πούδρας ή σε υγρή μορφή. Αν θέλεις να καλύψεις τις “ατέλεις”, τότε συστήνουμε ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο foundation.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, τότε το matte foundation είναι για εσένα, καθώς αποβάλλει τις περιττές γυαλάδες και το αποτέλεσμα διατηρείται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος,  αν δεν είσαι λάτρης της πούδρας, μπορείς να το συναντήσεις και σε υγρή ή κρεμώδη φόρμουλα

Σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται η χρήση ματ foundation;

Αν θέλεις να κρύψεις τις ρυτίδες ή τα σημάδια έκφρασης, τότε να θυμάσαι πως τα matte καλλυντικά τονίζουν την ύπαρξη τους. Ακόμη και αν οι ρυτίδες αποτελούν ένδειξη εξέλιξης, δε σου τα συστήνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση.  Όσο για τις ξηρές επιδερμίδες, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως με την πρώτη εφαρμογή ενός τέτοιου καλλυντικού, η ξηρότητα στο δέρμα σου θα γίνει πιο έντονη.

 Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως ένα “καλυπτικό” προϊόν, δεν πρέπει να δημιουργεί ενοχλήσεις στην επιδερμίδα σου. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις, η skincare ρουτίνα ειναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις. Η τέλεια βάση για το foundation σου ειναι η ενυδατική κρέμα, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται πρωί και βράδυ.

Αν προσφέρεις στο δέρμα σου την απόλυτη υγρασία, τότε θα αποφύγεις τυγχόν δερματολογικά προβλήματα.

 

foundation-hernews

 

Νεότερα Άρθρα

Αθηνά Οικονομάκου: Έκανε το all time classic πεντικιούρ

HerNewskl

Mauve: Ανακαλύψαμε το χρώμα που θα κυριαρχήσει το πρώτο μισό του ’23

HerNewskl

Hot Chocolate Nails: Η απόχρωση που κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να αντισταθεί

HerNewskl