HerNews.gr
BRIDE NEWS

Γάμος και Βάφτιση μαζί – Τι νυφικό να διαλέξω;

Στο χώρο του γάμου έχει προστεθεί μια σύνθετη λέξη που τα τελευταία χρόνια τη συναντάμε όλο και πιο συχνά, τη λέξη «Γαμο-βάφτιση»….
Είναι τόσο συχνό φαινόμενο, που τα τυπογραφία έχουν ξεχωριστή κατηγορία προσκλητηρίων. Μωράκια στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά ντυμένοι νύφη και γαμπρός και φυσικά το νυφικό. 

Οι λόγοι που ένα ζευγάρι θα επιλέξει να συνδυάσει τα δύο μυστήρια μαζί είναι είτε προσωπικοί, είτε οικονομικοί είτε κι από άποψη. Αν είστε χαρακτήρας που δεν του αρέσουν οι κοινωνικές εκδηλώσεις κ θέλει να ξεμπερδεύει μέσα σε μια μέρα δύο μυστήρια, θα επιλέξετε σίγουρα τη λύση αυτή. Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος των εκδηλώσεων αυτών, συνδυάστε τες. Μία εκκλησία, ένας ανθοστολισμός, μια δεξίωση, μία μπομπονιέρα, ένα προσκλητήριο για το γάμο και για τη βάφτιση του παιδιού σας.

Ας βάλλει στην άκρη λοιπόν τα νυφικά με τα στοιχεία όπου θα τη δυσκόλευαν την ώρα της βάφτισης. Ένα νυφικό στράπλες για παράδειγμα είναι εντελώς άβολο την ώρα που έχει η μαμά το μωρό στην αγκαλιά, για ευνόητους λόγους. Νυφικά πληθωρικά, με όγκους, με πολλά τούλια, με ουρά και μακρύ πέπλο καλό θα ήταν να μη τα προτιμήσει.

Το περπάτημα με το νυφικό τη στιγμή που θα τελείται η βάφτιση πρέπει να είναι άνετο και ακίνδυνο. Χάντρες, παγέτες, στρας, πούπουλα, πέρλες και λεπτεπίλεπτες δαντέλες στο στέρνο και στο στήθος είναι απαγορευτικά και επικίνδυνα καθώς μπορεί το μωρό να μπει στον πειρασμό να τα τραβήξει και ίσως να τα βάλλει στο στόμα. Για τον ίδιο λόγο ας αποφευχθούν κοσμήματα όπως κολιέ και μακριά σκουλαρίκια.

Η νύφη σε αυτή την περίπτωση πρέπει αν είναι κομψή και λιτή. Σας παραθέτουμε μερικές νυφικές μας προτάσεις για την τέλεια γαμο-βάφτιση.

 

Πρόταση 1, Κοντό Νυφικό
Η επιλογή ενός κοντού νυφικού θα αποδειχθεί όχι μόνο πρωτότυπη και ασυνήθιστη αλλά και σωτήρια ειδικά κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάφτισης.

 

Πρόταση 2, Κομψό – Λιτό Νυφικό
Ένα σικάτο νυφικό που να αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα σας, με όμορφες διακριτικές θηλυκές λεπτομέρειες ή μίνιμαλ, είναι ότι πρέπει για την περίσταση.

Πρόταση 3, Boho Νυφικό
Αγαπημένο αέρινο στυλ που ταιριάζει σε πολλές νέες μαμάδες.

Δείτε περισσότερα στο Ετοιμάζω Γάμο

Νεότερα Άρθρα

Στέφανα γάμου: Ο συμβολισμός τους και τι να διαλέξεις για τον γάμο σου

Her News

Υπέροχες ιδέες για κόκκινη διακόσμηση στο γάμο σας

Her News

Γιατί γονατίζουν οι άντρες στην πρόταση γάμου;

Her News b