HerNews.gr
Γνώμες

Γιατί τον βλέπω στα όνειρα μου;

Γιατί τον βλέπω στα όνειρα μου;

Σου έχει τύχει να βλέπεις τον άνθρωπο που θέλεις στα όνειρα σου; Αν ναι σίγουρα έχει ξυπνήσει πολλές φορές αναστατωμένη (όπως και εγώ). Tο επόμενο πρωί ψάχνεις να βρεις τον λόγο που σου συνέβη αυτό…

Story time. Έχω ξυπνήσει από πολύ έντονο όνειρο με άτομο που μου αρέσει (αρκετά).. και αναρωτιέμαι 4 το πρωί γιατί μου συμβαίνει αυτό. Κοιτιέμαι στον καθρέφτη του δωματίου μου και νευριασμένη με τον ίδιο μου τον εαυτό. Συνεχίζω λέγοντας: «Δεν σου φτάνει που τριγυρνάς όλη την ημέρα στο μυαλό μου, θες να  στοιχειώνεις και τα βράδια μου;» Όχι ότι δεν ήταν ωραίο το όνειρο. Λίγο ο εγωισμός, λίγο το γεγονός ότι πραγματικότητα δεν γίνεται.. σε πιάνει ένας πανικός. 

Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό; 

Αρχικά αυτή η θεωρία που λέει ότι κάποιος έρχεται στα όνειρα σου επειδή σε σκέφτεται ο ίδιος, μάλλον πρέπει να μην την πιστέψουμε. Όχι επειδή είναι too good to be true αλλά επειδή είναι λίγοι οι επιστήμονες που το στηρίζουν.

Το πιο πιθανό είναι ότι επειδή αυτό το συγκεκριμένο άτομο έχει λεηλατήσει όλη την ημέρα το μυαλό μας εμφανίζεται και το βράδυ, όσο προσπαθεί το μυαλό μας και το πνεύμα μας να ξεκουραστεί. Δηλαδή αν όλη την διάρκεια της ημέρας είναι έντονη η ερωτική επιθυμία για έναν άνθρωπο , τότε το πιο πιθανό είναι να δούμε τέτοιου είδους σκηνές στον ύπνο μας. Αν πάλι τσακωνόμαστε με αυτό το άτομο όλη την ημέρα , τότε το πιο πιθανό είναι να δούμε κάποιο άσχημο όνειρο την νύχτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έτσι λειτουργεί το υποσυνείδητό μας. 

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι απλά σαν την τηλεόραση. Παίζουν διάφορα προγράμματα χωρίς να σημαίνει κάτι για εμάς. Σαν να κάνεις ένα απλό ζάπινγκ.

Μην σας κοροϊδεύω, είναι πολλές οι νύχτες που ξυπνάω, ή που δεν κοιμάμαι επειδή το μυαλό μου παίζει παιχνίδια .. και αν με ρωτάτε πολύ θα ήθελα να ισχύει η πρώτη θεωρία, αλλά μαντέψτε, μάλλον προς την δεύτερη κατευθυνόμαστε. 

Άρα η λύση ποια είναι ; Μην τον σκέφτεστε ούτε το πρωί.. αν δεν τον θέλετε στον ύπνο σας το βράδυ. 

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Μια δασκάλα χορού εξομολογείται

Her News b

Συμβουλές στον 15χρονο εαυτό μου

Her News b

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε! – Κεφάλαιο: Ανάμεσα σε δύο έρωτες

Her News