HerNews.gr
Fitness

5 τρόποι για να μην πάρεις κιλά στις γιορτές!

Οι γιορτές είναι πλέον πολύ κοντά και κάποιοι από εσάς ανησυχείτε, μήπως βάλετε επιπλέον κιλά στο σώμα σας και χάσετε τον καλό ρυθμό διατροφής και σωματικής άσκησης που έχετε αποκτήσει προ εορτών. Γι’ αυτό λοιπόν εγώ και ο personal trainer Δημήτρης Χάλαρης, σας έχουμε 5 τρόπους για να γλιτώσετε από αυτά τα επιπλέον κιλά. 

Προσθέστε αερόβιο κομμάτι σε κάθε προπόνηση σας.

Αφού πρώτα αναρωτηθείτε πόσες προπονήσεις κάνετε μέσα στην εβδομάδα στη συνέχεια σκεφτείτε τι είδους προπονήσεις κάνετε: π.χ. : 2 αερόβιες (τρέξιμο) και 2 προπονήσεις ενδυνάμωσης (βάρη). Οπότε σας συστήνουμε στις προπονήσεις που δεν έχετε αερόβιο κομμάτι, να προσθέσετε extra αερόβιο στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης. Έαν δηλαδή έχετε να κάνετε μια προπόνηση με βάρη προσθέστε 15′ διάδρομο στην αρχή και 10′ στο τέλος της προπόνησης σας. Με αυτό το τρόπο θα αυξήσετε αρκετά τις καύσεις σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας.

 

Περπατήστε περισσότερο στην καθημερινότητα.

Προτιμήστε τη μετακίνηση με τα πόδια στη καθημερινότητα σας!!Αφήστε το αυτοκίνητο πιο μακριά από τον προορισμό σας και περπατήστε 15-20′, είτε πηγαίνετε στην εργασία σας είτε πηγαίνετε για ψώνια!!Αυτό θα σας αυξήσει τη θερμιδική κατανάλωση και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το ενεργειακό ισοζύγιο σταθερό και θα σας αποτρέψει να πάρετε ανεπιθύμητο βάρος.

Μειώστε την ποσότητα φαγητού την ημέρα πριν και μετά από το γιορτινό γεύμα. 

Έαν και εφόσον έχετε ένα προγραμματισμένο γιορτινό γεύμα με την οικογένεια σας ή με φίλους σας, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα σε όλα τα προηγούμενα γεύματα όπως και στα επόμενα γεύματα για 1 ημέρα μετά το γιορτινό τραπέζι. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε ποιοτικότερες τροφές με υψηλή διατροφική αξία οι οποίες έχουν λιγότερες και ποιοτικότερες θερμίδες.

Προτιμήστε 1-2 ποτήρια λευκό κρασί,vodka, τζιν ή tequilla χωρίς την προσθήκη αναψυκτικού.

Τα λευκά ποτά έχουν λιγότερες θερμίδες και αν δεν συνδυαστούν με αναψυκτικά και συμπυκνωμένους χυμούς είναι η καλύτερες επιλογές για μια βραδινή έξοδο. Προσοχή όμως: όχι υπερκατανάλωση!

 

Καταναλώστε αρκετή σαλάτα στην αρχή του γιορτινού γεύματος.

Σε κάθε γιορτινό τραπέζι συνήθως υπάρχει έστω ένα είδος σαλάτας!!Ξεκινήστε λοιπόν με τη σαλάτα και η όρεξη για φαγητό θα μειωθεί κατά πολύ!!! Η σαλάτα και τα λαχανικά αυξάνουν το γαστρικό όγκο στο στομάχι με αποτέλεσμα την αύξηση της αίσθησης πληρότητας και μείωσης της πείνας!!Δοκίμασέ το και δεν θα χάσετε!!

Ακολουθήστε αυτές τις 5 συμβουλές και οι γιορτές θα περάσουν ευχάριστα και χωρίς απρόοπτα. Καλή επιτυχία! 

Νεότερα Άρθρα

Re-treatyouself: Αυτόν τον Μάιο χάρισε στον εαυτό σου ένα διήμερο χαλάρωσης και ανανέωσης στο ανοιξιάτικο Πήλιο

Her News b

Πώς να κάνετε το τρέξιμο στη βροχή πιο ασφαλές

Her News

Showbiz: Ποιες μεθόδους αδυνατίσματος ακολουθούν οι σταρ του Χόλυγουντ;

HerNews ka