HerNews.gr
Ψυχολογία

Πως να σταματήσεις το negative self -talk

Πως να σταματήσεις το negative self -talk

Όλοι μέσα μας έχουμε αυτή την εσωτερική φωνή, που συνηθίζει να εκφράζει τις αρνητικές μας σκέψεις. Είναι ακόμα πιο σύνηθες στις γυναίκες να έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με αυτή την φωνή. Πρόκειται για μια εσωτερική κριτική, που είναι επικριτική δυστυχώς.

Τείνουμε να μαζεύουμε μέσα μας αρνητικά συναισθήματα, να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας , να μην βλέπουμε τα καλά, και να εστιάζουμε στα άσχημα. Όλα αυτά δημιουργούν το negative self talk το οποίο θα σου κάνει περισσότερο κακό από ότι νομίζεις.

Είναι η πηγή της απογοήτευσης και της στεναχώριας που μας κατακλύζει πολλές φορές.

Απογοητευόμαστε και στεναχωριόμαστε δηλαδή από αυτά που εμείς οι ίδιοι λέμε στον εαυτό μας. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Κανείς δεν θα μας κάνει να δούμε το καλό, αν δεν το βλέπουμε από μόνοι μας στον εαυτό μας.

Πολλοί πιστεύουν ότι το negative self-talk πηγάζει από μια γενικότερη άρνηση και καχυποψία που μπορεί να έχει ένα άτομο. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς μπορεί κάποιο άτομο να εκθειάζει και να επιβραβεύει άλλους χαρακτήρες και στο τέλος της ημέρας να μειώνει τον εαυτό του.

Βήμα – βήμα όμως μπορείς να καταπολεμήσεις αυτή την εσωτερική φωνή που σε «ρίχνει» διαρκώς.

Κάθε φορά που αυτή η φωνή σου λέει «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό» , πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου «Θα βρω τον τρόπο να το καταφέρω»

 Κάθε φορά που αυτή η φωνή σου λέει «Δεν το αξίζεις αυτό» , πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου «Για να έχω φτάσει εδώ κάποιος λόγος υπήρχε»

Κάθε φορά που αυτή η φωνή σου λέει «Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις», πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου «Θα εξαντλήσω όλους τους πιθανούς τρόπους προσπάθειας. Μέχρι να έχω το αποτέλεσμα που θέλω»

Κάθε φορά που αυτή η φωνή σου λέει «Τα έχεις κάνει χάλια», πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου «Κάνω λάθη όπως όλοι οι άνθρωποι και μαθαίνω από αυτά»

Αυτή η εσωτερική φωνή χρειάζεται εξάσκηση για να μπορέσει να γίνει θετική. Δεν θέλουμε μέσω των τεχνικών αυτών να την κάνουμε να σωπάσει. Καθώς χρειαζόμαστε τον εσωτερικό διάλογο, αλλά θέλουμε να την μετατρέψουμε από το negative self-talk στο positive self-talk.

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πολλές φορές επιμένουμε στις λάθος επιλογές;

Her News

Μήπως είσαι shopaholic; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Πρώτο ραντεβού: Τι πρέπει να κάνεις για να τον κερδίσεις

Her News b