HerNews.gr
Συνταγές

Μελομακάρονα: Η πιο λαχταριστή συνταγή απο τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

Μελομακάρονα..Το υπέροχο αυτό εορταστικό γλύκισμα είναι all time classic στην Ελλάδα και παρόλο που υπάρχουν αντίστοιχα φαντασμαγορικά και διεθνή εορταστικά γλυκά, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα, από τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη.

Υλικά για τα μελομακάρονα:

Για το σιρόπι
Που πρώτο θα πρέπει να ετοιμαστεί για να παγώσει

450 γρ νερό
750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ μέλι
2 τεμ μπαχάρι
2 τεμ γαρύφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι εστραγκόν
1 ξύλο κανέλλα
1 κάψουλα βανίλιας
2 μανταρίνια κομμένα στη μέση
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1/2 χυμό λεμονιού

Ζύμη για τα μελομακάρονα

350 γραμ χυμό πορτοκαλιού
300 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ηλιέλαιο
1/2 κουτ γλ γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουτ γλυκ κανέλα
1/4 κουτ γλυκ μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 γεμάτη κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
900 γρ αλεύρι γοχ
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό

Τρόπος παρασκευής για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, αφήνοντας το μέλι για το τέλος, ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Όταν το σιρόπι πάρει μια βράση, μετράμε 3′ και αποσύρουμε, τότε προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να παγώσει.

Τρόπος παρασκευής για τα μελομακάρονα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε να κάνουν αφρό (χημική αντίδραση)και τον προσθέτουμε στο μπολ.
Αφού ανακατέψουμε όλα τα υγρά και τα μυρωδικά, προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός ή το χέρι μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφρατη και λεία ζύμη.

Φτιάχνουμε τα μελομακάρονα σε μπαλάκια των 30-35 γρμ και τα πιέζουμε ελαφρώς σε μια σίτα για να πάρουν ένα καρέ… αποτύπωμα.

Ψήνουμε τα μελομακάρονα σε προθερμασμενο φούρνο στους στους 180°C για 15-20 ανάλογα και με το φούρνο μας.

Όταν τα μελομακάρονα είναι έτοιμα,καυτά όπως είναι από τον φούρνο τα βουτάμε απευθείας στο κρύο σιρόπι για 10″-15″ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή δίσκο προσθέτωντας καρύδια και αρκετό αληθινό μέλι.

Tip 1: Να τολμήσετε αποξηραμένα κίτρα και γενικότερα φρούτα στο σιρόπι σας….θα τα κάνει μοναδικά.

Tip 2: προμηθευτείτε ένα καλό ποιοτικό μέλι, ειδικά το μέλι από κάστανο θα δώσει μαγικές γεύσεις και μυρωδιές.

Καλή επιτυχία!

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Μαραθοκεφτέδες Μυτιλήνης με σως γιαουρτιού

Her News b

Φρουτοσαλάτα: Η καλύτερη επιλογή για πρωί ή βράδυ

Her News

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Το barbecue του ερασιτέχνη

Her News