HerNews.gr
Σχέσεις

Το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση

Το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση

Υπάρχει άραγε το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση; Πολλοί υποστηρίζουν πως όχι. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται σε μια σειρά πραγμάτων. Τελικά όμως τι ισχύει;

Καλό είναι να μην υπεραναλύουμε τις καταστάσεις. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων συστήνει να είμαστε απλά οι εαυτοί μας, και να χαιρόμαστε κάθε στιγμή σε μια σχέση σαν να είναι η τελευταία. Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό, σίγουρα το να είμαστε αυθεντικοί είναι το πιο αληθινό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, και αυτό είναι που θα μας οδηγήσει σε όσα αξίζουμε.

Το να προσποιούμαστε κάτι που δεν είμαστε, ή το να καταπιεζόμαστε μέσα σε καταστάσεις μόνο και μόνο για να μην «χάσουμε» μια σχέση, θα μας οδηγήσει απλά σε έναν ψεύτικο κόσμο. Πέρα από αυτό το γεγονός όμως, οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται και στις σωστές βάσεις. Πως χτίζονται όμως οι σωστές βάσεις;

Εστιάστε στο καλό !

Η ζωή έχει και τα πάνω της και τα κάτω της. Υπάρχουν μέρες που όλα πηγαίνουν καλά και άλλες μέρες που όλα πηγαίνουν στραβά. Υπάρχουν στιγμές χαρούμενες, υπάρχουν στιγμές στενάχωρες. Θα περάσεις καλά, θα τσακωθείς, θα γελάσεις, θα κλάψεις. Το θέμα όμως για να πηγαίνει η σχέση σας καλά είναι να βασίζεστε στις όμορφες στιγμές, και να ξεπερνάτε μαζί τις άσχημες.

Μην ασκείτε κριτική !

Μην είστε επικριτικοί ο ένας με τον άλλον. Ναι, είμαστε όλοι άνθρωποι και κάνουμε λάθη, αλλά σε μια σχέση η κριτική περισσεύει. Καλύτερα είναι ότι θέλετε να επισημάνετε να το κάνετε μέσα σε έναν διάλογο , ο οποίος θα στοχεύει στο καλό. Θα πρέπει όμως να αποφεύγετε και την κριτική στους άλλους, γιατί η κριτική είναι μια συνήθεια που δηλητηριάζει τους χαρακτήρες μας.


Να ρωτάτε, για να μαθαίνετε!

Μην σταματήσετε ποτέ να είστε «περίεργοι» ο ένας για τον άλλον. Να ρωτάτε. Πως ήταν η μέρα σου; Πως πήγε η δουλειά ; Είσαι κουρασμένος ; Μπορώ να κάνω κάτι για να χαλαρώσεις ; Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες, και μέσα μας μαζεύουμε πολλά.. Ρωτήστε για να μάθετε αν όλα βαίνουν καλώς..

Νεότερα Άρθρα

7 χαρακτηριστικά ενός άντρα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ

HerNews ka

Σχέσεις: 5 λόγοι που δεν μπορω να βρω σύντροφο

Her News

Σχέσεις: 3 συμπεριφορές που θεωρούμε τοξικές, όμως τελικά είναι υγιείς

Her News