HerNews.gr
DECORNEWS

Στολισμός: Η φύση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν είναι ούτε ένα απλό, καθημερινό τραπέζι, ούτε απλή υπόθεση. Είναι η μαγεία των εορτών που μεταφέρεται στον στολισμό του. Και έτσι ούτε ο στολισμός είναι εύκολη υπόθεση, ή μήπως είναι;

Αξίζει να έχουμε ένα όμορφο, γιορτινό και περιποιημένο τραπέζι. Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε περίτεχνα δεσίματα στις χαρτοπετσέτες και τακτοποίηση των σερβίτσιων, ο στολισμός μπορεί ν’ αποβεί καθηλωτικά εντυπωσιακός στην πιο απλή του εκδοχή: Αυτή της φύσης.

Πώς μπορούμε να στολίσουμε το τραπέζι μας με στοιχεία της φύσης;

Τα κουκουνάρια: Τα κουκουνάρια είναι από μόνα τους ένα υπέροχο στολίδι που προέρχεται κατευθείαν από τη φύση. Καμπυλωτό και μεσαίου μεγέθους, μπορεί να τοποθετηθεί διάσπαρτο ανάμεσα στα σερβίτσια ή κατά μήκος του runner.

Τα κλαδιά δέντρων: Χωρίς να προκαλέσουμε βλάβη στη φύση, το να μαζέψουμε μερικά λεπτά κλαδιά δέντρων και κυρίως ελάτου – αν βρούμε – είναι μια από τις πολύ ωραίες ιδέες στολισμού. Μικρά κλαδάκια μπορούν να τοποθετηθούν σαν τελείωμα σε φιόγκο χαρτοπετσέτας ή σε μικρά βαζάκια κατά μήκος του τραπεζιού. Παρόλα αυτά, αν δεν επιθυμούμε φυσικό δέντρο, μπορούμε να προμηθευτούμε από άλλο υλικό και να προσδώσουμε ένα εξίσου υπέροχο αποτέλεσμα.

xmastrapezi

Το πορτοκάλι: Το βάζω σαν τρίτη, προσωπική μου επιλογή, καθώς θεωρώ το άρωμα που αναδύει, το χρώμα και τη διακόσμησή του άκρως χριστουγεννιάτικα assets. Τοποθετήστε τις πορτοκαλόφλουδες σε ένα βάζο γεμάτο με κλαδιά, κόψτε πολλά πορτοκάλια και σερβίρετέ τα με κανέλα στην αρχή του τραπεζιού ή τοποθετήστε κατά μήκος στο τραπέζι αποξηραμένα πορτοκάλια.

xmastrapezi

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι η αρχή του εορτασμού ανήμερα των Χριστουγέννων. Ας τον κάνουμε όσο πιο φυσικό γίνεται!

Νεότερα Άρθρα

7+1 τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας πιο γαλήνιο σαν ένα «καταφύγιο»

HerNews ka

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε τις δερμάτινες μπότες και να τις κρατήσετε σαν καινούριες

HerNews ka