HerNews.gr
Σχέσεις

Τα 3 ‘’ΜΑΣ’’ που κάνουν μια ερωτική σχέση υγιή

Σεβασμός. Εμπιστοσύνη. Επικοινωνία. Αν αυτοί οι 3 παράγοντες δεν υπάρχουν σε μια σχέση, τότε.. σύντομα θα λήξει.

Με μεγάλη αυστηρότητα υποστηρίζω θερμά την ύπαρξη του σεβασμού σε μια σχέση, ο οποίος θα περιβάλλεται από εμπιστοσύνη και θα διανθίζεται με επικοινωνία. Αν λείπει ένας απ’ τους 3 αυτούς παράγοντες, η σχέση καθίσταται δυσλειτουργική.

zeugarisxeseis

Σεβασμός

Για να μπορείς να σέβεσαι τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί, χρειάζεται να σέβεσαι τον εαυτό σου. Να μην επιτρέπεις κάτι λιγότερο από εσένα, από το να σου φέρεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Και έτσι θα εδραιώνεται κάθε μέρα ο σεβασμός και προς τον σύντροφό σου, σαν μια σταθερά. Τα λόγια που μειώνουν, πληγώνουν και χαρακτηρίζουν άσχημα, φέρνουν μόνο προβλήματα, τα οποία έχουν βαθύτερη αντανάκλαση μέσα μας. Χρειάζεται να τ’ αποτινάξουμε και να καλλιεργήσουμε τον σεβασμό.

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι η βάση σε μια σχέση όπως τα θεμέλια σε ένα σπίτι. Χτίζεται σταδιακά και μπορεί να προχωρήσει τη σχέση με αμοιβαιότητα, προχωρώντας σε υγιή μονοπάτια που νιώθεις τη σιγουριά ότι όλα πάνε καλά. Οι άνθρωποι που εμφυσούν την ανασφάλεια στο ταίρι τους, το κάνουν για να κερδίσουν τη ζήλεια τους και έτσι να εξυψωθεί το εγώ τους. Εκείνοι που νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και με τον άνθρωπο δίπλα τους, δεν χρειάζεται να τον κάνουν ν’ αμφιβάλλει.

zeugariagkalia

Επικοινωνία

Η κατανόηση των αναγκών μας και η ταυτόχρονη αποδοχή των αναγκών του άλλου, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην επικοινωνία μιας σχέσης. Η από κοινού συζήτηση για ζητήματα που μας απασχολούν, για γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα στην ημέρα και για πάσης φύσεως θέματα, είναι όλοι οι υπόλοιπο παράγοντες που συνθέτουν την επικοινωνία. Με τον σωστό κώδικα, μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα σε μια σχέση, καθώς το ζευγάρι δημιουργεί τους δικούς του διαύλους επικοινωνίας.

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια ότι οι φίλες σας ζηλεύουν

Her News

Εντωμεταξύ δεν σε θέλει!

Her News

Σχέσεις: Πως να του κεντρίσω το ενδιαφέρον;

Her News b