HerNews.gr
Συνταγές

Eggnog: Το πιο Χριστουγεννιάτικο ποτό!

Eggnog: Το πιο Χριστουγεννιάτικο ποτό!

Το eggnog θεωρείται το πιο χριστουγεννιάτικο ποτό. Είναι ένα κρεμώδες ρόφημα με αξεπέραστες μυρωδιές μπαχαρικών. Προέρχεται από την Μεγάλη Βρετανία και περιέχει κυρίως γάλα, αυγό , μοσχοκάρυδο και brandy.

 Λέγεται ότι η πρώτη του εκδοχή εμφανίστηκε τον 13ο αιώνα , όταν οι μοναχοί έφτιαχναν ένα ζεστό ρόφημα από γαλακτομικά προϊόντα και σύκα. Από εκεί και έπειτα καθώς το γάλα, το αυγό και τα σύκα ήταν ακριβές ύλες, συνηθιζόταν να φτιάχνουν αυτό το ποτό οι αριστοκρατικές οικογένειες σε ειδικές περιστάσεις. 

Το όνομα του λέγεται ότι προέρχεται από την λέξη egg που σημαίνει αυγό και από την λέξη nog που σημαίνει μικρό ξύλινο κύπελλο. 

Το eggnog συνδέθηκε με τα Χριστούγεννα, γύρω στο 1700, όταν συνδυάστηκε αντίστοιχα και με το ρούμι που τότε στην Αμερική υπήρχε σε αφθονία. 

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και συνταγές πλέον για το περίφημο αυτό ποτό. Ανάλογα με τις γεύσεις και τα γούστα του καθενός το eggnog μπορεί να φτιαχτεί με brandy, cognac , bourbon , sherry. Ακόμα η κλασσική συνταγή που περιέχει γάλα, αλλάζει και με κρέμα γάλακτος, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας .. Αυτό που μένει απαράλλαχτο καθώς είναι το σήμα κατατεθέν του ποτού είναι η παχύρευστη μορφή του και το άρωμα το μπαχαρικών που μας θυμίζει Χριστούγεννα! 

Για την κλασσική συνταγή του eggnog θα χρειαστείς :

1. 1 αυγό
2. 1 βανίλια
3. 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 
4. 2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι 
5. ½ φλυτζάνι γάλα
6. Μοσχοκάρυδο και κανέλα 

 

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με το μοσχοκάρυδο και την βανίλια. Σε ένα μίξερ χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με 1 κουταλάκι ζάχαρη. Έπειτα αναμειγνύετε τα 2 διαφορετικά μείγματα και το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει. Με το ασπράδι του αυγού και την υπόλοιπη ζάχαρη δημιουργείτε την μαρέγκα. Τοποθετείτε την μαρέγκα πάνω στο προηγούμενο μείγμα. Πασπαλίζεται με κανέλα , και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

Καλή απόλαυση και Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Υγεία & ευτυχία! 

Νεότερα Άρθρα

Τυροκροκέτες με μόλις 2 υλικά

Her News

Συνταγή: Τυλιχτές πίτες με χούμους, λαχανικά και κρουτόν ρεβυθιών

Her News b

Συνταγές: Γρήγορη και υγιεινή σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι

Her News