HerNews.gr
Ψυχολογία

Αισθάνεσαι down ; 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανέβεις ψυχολογικά

Αισθάνεσαι down ; 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανέβεις ψυχολογικά

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν , η δουλειά , τα συναισθηματικά μας πολλές φορές μας κάνουν να αισθανόμαστε στεναχωρημένοι.

Συμβαίνει, και δεν είναι κάτι κακό. Η ζωή έχει διάφορες γεύσεις. Κάποιες φορές η γεύση της μπορεί να είναι γλυκιά, κάποιες άλλες πικρή.

Μην το αρνείσαι. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα που θα σε κάνει να αλλάξεις οπτική σε πολλά πράγματα. Για αυτό πρέπει να αποδέχεσαι τα συναισθήματα σου, και να τα βιώνεις. Μην εγκλωβίζεις τον εαυτό σου μέσα σε ένα κουτάκι το οποίο σου λέει ότι δεν επιτρέπεται να στεναχωριέσαι. Είμαστε όλοι άνθρωποι με ευαισθησίες, και η ζωή δεν θα είχε νόημα αν ήμασταν κάθε στιγμή στα «πάνω μας»

Αν νιώθεις όμως ότι χρειάζεται να ανέβεις ψυχολογικά και είσαι έτοιμη να διώξεις τις στενάχωρες σκέψεις , αυτά είναι τα 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Πάρε τηλέφωνο τους φίλους σου.

Σήκωσε το τηλέφωνο και πάρε κάποιον φίλο σου. Το τηλεφώνημα αυτό όμως δεν είναι ένα απλό τηλεφώνημα. Μίλα στον εκάστοτε φίλο σου και πες του ξεκάθαρα ότι δεν αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά. Αν είναι πραγματικός φίλος, όχι μόνο θα σε ακούσει, αλλά θα κάνει τα πάντα για να ξεχαστείς και να αισθανθείς ξανά χαρούμε.

p.s. Αυτά τα τηλεφωνήματα συνήθως καταλήγουν σε εξόδους μέχρι το ξημέρωμα. Εξόδους που μας φτιάχνουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Βάλε μουσική και χόρεψε

Τι μουσική όμως ; Χαρούμενη ! Βάλε τραγούδια που σε κάνουν να σηκωθείς και να χορέψεις. Και κάνε το. Σήκω μόνη στο σπίτι σου και άρχισε να χορεύεις και να τραγουδάς. Πιστέψτε μας, και θα ξεσπάσεις και θα ξεχαστείς και θα σου σχηματιστεί ξανά το χαμόγελο στα χείλη

Κάνε μια βόλτα

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να έχει πέσει ψυχολογικά, βάλε τα αθλητικά σου και βγες να περπατήσεις στην γειτονιά σου. Ο κόσμος που θα δεις, τα μέρη σου, ο αέρας που θα σε χτυπήσει θα σε κάνουν να εκτιμήσεις τα απλά πράγματα και να ξεχάσεις την στεναχώρια σου για λίγο.

Νεότερα Άρθρα

Καλοκαίρι & περίοδος: Tips επιβίωσης

Her News b

Ξυπνητήρι: Μην με ξυπνάς αχάραγα…

Her News b

Οι περίεργες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, αν ψάχνεις τον σκοπό της ζωής σου

Her News