HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Τα οφέλη του να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά

egkumosuni

Ως δασκάλα γιόγκα, κάθε φορά που το μάθημα είναι prenatal, παροτρύνω τις εγκύους να ξαπλώνουν στο τέλος, στη λεγόμενη savasana, στην αριστερή τους πλευρά. Και αυτό γιατί στην εγκυμοσύνη είναι ωφέλιμο να κοιμόμαστε στ’ αριστερά και επομένως να χαλαρώνουμε στ’ αριστερά.

Η εγκυμοσύνη είναι η περίοδος που διανύει μια γυναίκα, κατά την οποία το σώμα αλλάζει, τα επίπεδα ορμονών μεταβάλλονται και οι συνήθειες τροποποιούνται. Μήνα με τον μήνα, η γυναίκα αποκτά νέες θέσεις ανακούφισης του κορμιού της. Αυτό ισχύει και στο κομμάτι του ύπνου, με την τοποθέτηση μαξιλαριών και ανακουφιστικών στηριγμάτων να πρωτοστατούν.

egkumosini

Η βασικότερη και συνιστάμενη θέση ύπνου, είναι εκείνη στο αριστερό πλευρό. Ποια είναι τα οφέλη της που την έχουν παγιώσει σαν ”πανάκια θέση” στην εγκυμοσύνη;

Ο ύπνος στο πλάι είναι εξαιρετικός για την κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μερικοί γιατροί συνιστούν να κοιμάστε στο πλάι, κάτι που βελτιστοποιεί τη ροή του αίματος στον πλακούντα, παρέχοντας με τη σειρά του μια σταθερή ροή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου στο μωρό σας. Η καλή κυκλοφορία του αίματος έχει πολλά οφέλη και μπορεί να μειώσει τις περιπτώσεις κιρσών, αιμορροΐδων και πρηξίματος των ποδιών στις εγκύους.

egkumosini

Συγκεκριμένα, πολλοί ειδικοί προτείνουν στις γυναίκες να κοιμούνται στην αριστερή τους πλευρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους για να υποστηρίξουν τη ροή του αίματος μέσω της κύριας φλέβας που μεταφέρει το αίμα πίσω στην καρδιά από το κάτω μέρος του σώματος που ονομάζεται κοίλη φλέβα. Όταν δεν κοιμάστε στο πλάι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το βάρος του εμβρύου μπορεί να συμπιέσει την κάτω κοίλη φλέβα, μειώνοντας τη ροή του αίματος μεταξύ της καρδιάς και του εμβρύου.

Επιπλέον, το συκώτι είναι στη δεξιά πλευρά και παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του πρηξίματος στα χέρια και τα πόδια. Η αφαίρεση του βάρους του εμβρύου από το συκώτι επιτρέπει σε αυτό το μεγάλο όργανο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Νεότερα Άρθρα

Κλάμα & εγκυμοσύνη: Επηρεάζει το έμβρυο;

Her News b

Εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Εγκυμοσύνη: Συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να βιώσετε

Her News