HerNews.gr
Γνώμες

Τα καλύτερα δώρα για το 2022 : Ευχαριστώ & Συγγνώμη

Τα καλύτερα δώρα για το 2022 : Ευχαριστώ & Συγγνώμη

Ψάχνουμε πανικόβλητοι τι δώρο να πάρουμε στους αγαπημένους μας αυτές τις μέρες. Γυρνάμε από μαγαζί σε μαγαζί. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη λόγω της κατάστασης. Καταλήγουμε όμως στο τέλος να μην είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με το δώρο.

Μας αγχώνει το αν κάναμε την σωστή επιλογή, αν θα αρέσει στο άτομο που θα το δώσουμε, αν η αξία του είναι μεγάλη, αν θα εκτιμηθεί.
Το να κάνεις σε κάποιον ένα δώρο είναι μια πράξη αγάπης και εμείς την δηλητηριάζουμε με διάφορα τέτοια ερωτήματα και προβληματισμούς. Δεν μπορούμε δυστυχώς να διακρίνουμε ότι η μεγαλύτερη αξία βρίσκεται στα μικρά.

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στους δικούς σου ανθρώπους για να υποδεχτείτε την νέα χρονιά είναι δυο μικρές λέξεις, με μεγάλη αξία.

Ένα ευχαριστώ και ένα συγγνώμη.

Να πεις ευχαριστώ στους ανθρώπους που ήταν δίπλα σου στα δύσκολα και στα εύκολα. Που σε άκουσαν , που σε συμβούλευσαν. Που σε υποστήριξαν στις επιλογές σου. Που σου έδωσαν το χέρι τους να κρατηθείς και αυτή την χρονιά. Που σε είδαν να κλαις, που σε έκαναν να γελάσεις.
Που περάσατε μέρες και νύχτες μαζί. Που βγήκατε, που μείνατε μέσα, που διασκεδάσατε, που τσακωθήκατε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δεν σε άφησαν λεπτό, και που δεν θα σε αφήσουν ό,τι και αν συμβεί.

Να πεις συγγνώμη στους ανθρώπους που στεναχώρησες, που μίλησες απότομα, που δεν ήσουν 100% δίπλα τους ακόμα και αν το ήθελες. Στους ανθρώπους που μπορεί να πλήγωσες, ή σε αυτούς που άφησες πίσω σου ενώ δεν έπρεπε.
Ένα μεγάλο συγγνώμη στα άτομα που ξέσπασες πάνω τους, που είπες άσχημα λόγια, που αδιαφόρησες, που δεν ήσουν ο εαυτός σου.

Μα το μεγαλύτερο ευχαριστώ και το μεγαλύτερο συγγνώμη να το πεις στον εαυτό σου, γιατί όσα πέρασες τα πέρασες μαζί του.

Και έτσι το 2022 θα σε βρει με ένα χαμόγελο, με ένα αληθινό χαμόγελο.

Το έχεις, και το έχουμε όλοι μας ανάγκη.

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

Νεότερα Άρθρα

Λάτρης της φύσης ή παιδί της πόλης; Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News

Αλήθεια ή Ψέματα: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Her News

Κι αν ρωτάς.. Το να χάνεις τον γονιό σου από καρκίνο, μοιάζει κάπως έτσι

Her News