HerNews.gr
Γνώμες

Η αξία της συγχώρεσης – Γιατί να την εντάξεις στην ζωή σου

Η αξία της συγχώρεσης 

Το 2022 είναι εδώ και αυτό που πρέπει να εντάξουμε στην ζωή μας είναι η συγχώρεση. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Όλοι μας είμαστε πιεσμένοι , και για αυτό πρέπει να έχουμε κατανόηση και να συγχωρούμε τα λάθη των ανθρώπων αλλά και του ίδιου μας του εαυτού. 

Η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι θα δικαιολογήσεις τις πράξεις κάποιου, ή ότι θα τις ξεχάσεις. Η συγχώρεση έχει να κάνει με το συναίσθημα της κατανόησης και της συμπόνιας. Συγχωρώντας πράξεις και λόγια , θα νιώσεις μια εσωτερική γαλήνη, θα νιώσεις ότι κάνεις το σωστό. Η συγχώρεση δεν είναι αδυναμία όπως πολλοί πιστεύουν, η συγχώρεση είναι δύναμη, δύναμη ψυχής.  

 

Αν λοιπόν κουράστηκες τον θυμό και την στεναχώρια που μπορεί οι άλλοι να σου προκαλέσουν , η που και εσύ η ίδια μπορεί να προκαλέσεις στον εαυτό σου, τότε ήρθε η στιγμή να δεις ότι η συγχώρεση θα έχει θεραπευτικές δυνάμεις πάνω σου. Η συγχώρεση είναι αποδοχή, και μόνο όταν αποδέχεσαι την πραγματικότητα , μπορείς ουσιαστικά να προχωρήσεις. 

Πολλοί άνθρωποι που είναι ευρέως γνωστοί μας ενέπνευσαν με αποφθέγματα τους για την συγχώρεση, και ελπίζουμε να εμπνεύσουν και εσένα το ίδιο.

«Καθώς έβγαινα από την πόρτα προς την πύλη που θα οδηγούσε στην ελευθερία μου, ήξερα αν δεν άφηνα πίσω την πικρία και το μίσος μου. , θα ήμουν ακόμα στη φυλακή» – Nelson Mandela

«Τα λάθη μπορούν πάντα να συγχωρεθούν , αν κάποιος έχει το θάρρος να τα παραδεχτεί» – Bruce Lee

«Συγχώρεση δεν σημαίνει να αγνοείς αυτό που έχει γίνει ή να βάζεις ψεύτικη ταμπέλα σε μια κακή πράξη. Σημαίνει, μάλλον, ότι η κακή πράξη δεν παραμένει πλέον ως εμπόδιο στη σχέση. Η συγχώρεση είναι ένας καταλύτης που δημιουργεί την ατμόσφαιρα που απαιτείται για μια νέα αρχή και μια νέα αρχή» – Martin Luther King Jr

«Η συγχώρεση είναι όταν μπορείς να πεις ,σας ευχαριστώ για αυτήν την εμπειρία..» – Oprah Winfrey

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

Νεότερα Άρθρα

Η σημασία του να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου

Her News

HisStories: Η ιστορία της κακοποιημένης Κωνσταντίνας είναι γροθιά στο στομάχι

Her News b

Να δένεστε συναισθηματικά, καμιά φορά αξίζει τον “κόμπο”

Her News b