HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική : Το καλύτερο αγχολυτικό και πως θα ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς

Γυμναστική : Το καλύτερο αγχολυτικό και πως θα ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς

Η γυμναστική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να αποβάλλεις το άγχος της καθημερινότητας. Είναι μεγάλο το ποσοστό των ανθρώπων που ξεκίνησαν να κάνουν γυμναστική όχι μόνο για την σωματική τους υγεία, αλλά κατά βάση για την ψυχική.

Πώς όμως βοηθάει η άσκηση την ψυχολογία μας;

Η σωματική άσκηση βελτιώνει την ροή του αίματος και την κυκλοφορία του οξυγόνου. Αυτά τα 2 αποτελέσματα έχουν άμεση επίδραση στον εγκέφαλό μας, για αυτό μετά από την άσκηση πολλοί νιώθουν ένα συναίσθημα ευεξίας. Ακόμα, όσο ασκείσαι το μυαλό σου είναι συγκεντρωμένο στην διεκπεραίωση της άσκησης , έτσι απομακρύνεσαι από σκέψεις που σε προβληματίζουν όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα , οι επαναλαμβανόμενες ασκήσεις που κάνεις κατά τη διάρκεια της εκγύμναση σου προωθούν την εστίαση του μυαλού σου στο σώμα σου και όχι σε άλλες σκέψεις. Όχι μόνο αποφεύγεις σκέψεις που σε αγχώνουν αλλά ταυτόχρονα εστιάζοντας σε ένα μόνο πράγμα , το μυαλό ηρεμεί και ταυτόχρονα το σώμα αποκτά ενέργεια.

Πως θα ξεκινήσω να γυμνάζομαι ;

Σε πολλούς από εμάς φαίνεται η γυμναστική ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε. Νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς αντοχές μόνο στην σκέψη της σωματικής άσκησης. Πρέπει όμως να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας , για την υγεία μας.

Ξεκίνα με μια φίλη σου μαζί

Αν νιώθεις ότι βαριέσαι να ξεκινήσεις γυμναστική, πρότεινε σε μια φίλη σου να ξεκινήσετε μαζί. Έτσι θα «τραβάει» η μια την άλλη κάθε φορά για να ασκηθείτε. Ακόμα, θα σου φανεί πιο διασκεδαστικό αν έχεις παρέα, και μαζί με την φίλη σου θα βρείτε επιτέλους το κίνητρο για να ξεκινήσετε.

Συμβουλεύσου κάποιον επαγγελματία γυμναστή

Κάθε σώμα και κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες. Για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για να σου βγάλει το κατάλληλο πρόγραμμα. Ακόμα μπορείς να τον ενημερώσεις για πράγματα που σου αρέσουν για να στα εντάξει στο πρόγραμμα σου ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος σου. (π.χ αερόβια γυμναστική)

Θυμήσου, το λίγο είναι καλύτερο από το καθόλου

Είτε ξεκινήσεις δειλά, είτε συνεχίσεις έτσι, να θυμάσαι ότι και η λίγη γυμναστική, είναι καλύτερη από την καθόλου γυμναστική. Για αυτό , ακόμα και αν 1 φορά στις 15 μέρες βρίσκεις χρόνο να γυμναστείς, να το κάνεις.

Γυμναστική : Το καλύτερο αγχολυτικό και πως θα ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς

Νεότερα Άρθρα

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα να πιείς χυμό πορτοκάλι;

Her News

Blake Lively: Τα tips διατροφής που ακολούθησε μετά την εγκυμοσύνη της

HerNewskl

Pilates: 4 μύθοι για την γυμναστική που επιλέγουν οι celebrities

Her News b