HerNews.gr
DECORNEWS

Οι 3 πρώτες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση το 2022

taseis22

Ο πιο μεγάλος, νέος, και πρώτος μήνας του 2022, ο Ιανουάριος, σηματοδοτεί τις αλλαγές και τη δημιουργία τάσεων στη διακόσμηση. Εμείς ξεχωρίσαμε ήδη τις 3 πρώτες τάσεις και σας τις παρουσιάζουμε.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι τάσεις ισοδυναμούν με προσθήκες, αφαιρέσεις και τρόπους διαμόρφωσης των χώρων, που επιφέρουν ανανέωση. Οι προσωποποιημένη διακόσμηση ακόμη και αν έχουμε υιοθετήσει κάποια τάση, αφήνει τον χαρακτήρα μας ν’ αναδυθεί, αφού πάντοτε ενυπάρχει η προσωπική μας πινελιά.

Ποιες είναι οι 3 τάσεις

Τα χαλιά ‘’ορόσημο’’ του χώρου

Το σκληρό δάπεδο συνεχίζει να παραμένει δημοφιλές σε σπίτια σε όλη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι τα χαλιά θα συνεχίσουν να αποτελούν τον πρωταγωνιστή της διακόσμησης. Η νέα τάση (για ζεστασιά αλλά και contouring) δύο ή και περισσότερων υλικών προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης κάτω από τα πόδια σου, ενώ παράλληλα παρέχει έναν τρόπο εισαγωγής χρώματος στο δωμάτιο και οριοθέτησης των χώρων.  Σκέψου και τόλμησε μοτίβα μεγάλης κλίμακας και φωτεινά χρώματα για να δημιουργήσεις ένα σημείο εστίασης στο δωμάτιο.

taseis22

Vinyl δάπεδα

Πιθανότατα έχεις σκεφτεί τo vinyl φινίρισμα για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σου, αλλά ίσως όχι για το δάπεδο του σαλονιού σου; Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς λοιπόν καθώς αυτό το εύκολο στη συντήρηση υλικό αποτελεί το μεγαλύτερο trend. Συνδυάστε το με ένα ουδέτερο σχέδιο για να δημιουργήσεις μια τόσο ακατέργαστη εμφάνιση.

taseis22

Ο Very Peri ουρανός

Για το 2022 η Pantone αποφάσισε πως το έντονο και σαγηνευτικό μοβ- ένα βαθύ μοβ που ακροβατεί σε μπλε έντονους τόνους και ενισχυμένο κόκκινο- θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νέας χρονιάς. Πρώτη φορά, η Pantone δημιούργησε έναν ολοκαίνουριο τόνο βαφής, σηματοδοτώντας νέα ξεκινήματα και αλλαγές και το ονόμασε Very Peri.

taseis22

Η χρονιά εμπνέεται από τον μπλε ουρανό και τη σαγήνη. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται αναζωογονημένοι και να απολαμβάνουν τις ελευθερίες που τους επιστρέφουν, να προσέχουν και να φέρνουν νέες ιδέες. Τι καλύτερη έμπνευση μπορούμε να πάρουμε από τους ατελείωτους ουρανούς γύρω μας; Ενώ προηγουμένως, οι ουδέτεροι τόνοι ήταν οι πιο δημοφιλείς για τα σαλόνια, οι απαλές και ευέλικτες αποχρώσεις, όπως το ροζ και το μπλε του ουρανού, έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητα για την επόμενη σεζόν.

Νεότερα Άρθρα

Decornews: Τα λάθη που κάνουμε στο στρώσιμο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού- Πως να τα αποφύγουμε

HerNews ka

Διακοσμήστε ξανά το μπάνιο σας με όμορφες λεπτομέρειες

Her News

Παιδικό δωμάτιο: Έξυπνα tips διακόσμησης

Her News