HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να ξεστολίσεις πρακτικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο

ksestolisma

Η πιο δύσκολη στιγμή των Χριστουγέννων, είναι σχεδόν εδώ. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αρχίζει σιγά σιγά να μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο, όχι ως προς τον στολισμό του πια, αλλά ως προς το ξεστόλισμα. 

Εκεί είναι που τα οργανωτικά skills φαίνονται, μιας και δεν ξέρουμε από που ν’ αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Οι μπάλες, τα λαμπάκια, οι γιρλάντες, το δέντρο το ίδιο, που θα μπουν άραγε και πως θα τακτοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αποθηκευτούν σωστά και πρακτικά;

Ας δούμε κάποιες λύσεις που κυριολεκτικά, λύνουν τα χέρια:

Ξεχώρισε τα στολίδια ανά υλικό. Τα εύθραυστα, αυτά που δεν σπάνε και τα υφασμάτινα. Στη συνέχεια πάρε σακουλάκια αποθήκευσης (μπορείς να βρεις άνετα στα ΙΚΕΑ) και τοποθέτησε τα στολίδια ανά είδος. Αν ανήκεις σε εκείνους που στο δέντρο σου τα στολίδια είναι φτιαγμένα από ένα υλικό, μπορείς αντί για σακούλες αποθήκευσης να τα τακτοποιήσεις σε μεγάλο σεντόνι και να τα δέσεις σαν δισάκι. Μεγάλο μεν, πρακτικό δε!

ksestolisma

Τύλιξε τα λαμπάκια γύρω από κάποιο κυλινδρικό αντικείμενο. Να πως δεν θα μπλεχτούν ποτέ ξανά! Το μόνιμο παίδεμα με το ξετύλιγμα των λαμπακίων γίνεται πια παρελθόν, μιας και μπορούμε πολύ εύκολα να πάρουμε ένα κυλινδρικό αντικείμενο, όπως ένα άδειο κουτί καφέ και να τα τυλίξουμε γύρω, γύρω με τέτοιο τρόπο που θα σχηματίσουν παράλληλες γραμμές και δεν θα μπλέκονται.

lampakia

Και τώρα.. το δέντρο! Η πιο πρακτική λύση για εμένα είναι η διάθεση μιας κούτας που θα χωρέσει όλο το δέντρο, και έπειτα η αποδόμησή του ανά επίπεδο. Συρρικνώνω τα κλαδιά κάθε επιπέδου και μαζεύω τα κλωνάρια τους. Έπειτα τα δένω με σπάγκους και τα τοποθετώ στοίβες στην κούτα. Αν από το δέντρο σας δεν βγαίνουν τα κλαδιά, τότε μια πολύ καλή λύση είναι να το τυλίξετε με μεγάλο σελοφάν και να το αποθηκεύσετε είτε στο πατάρι είτε στην αποθήκη.

ksestolisma

Νεότερα Άρθρα

Πώς θα καταφέρεις να κρατήσεις ζωντανή την ορχιδέα στο σαλόνι σου

Her News

Η διακόσμηση εξωτερικού χώρου που χρειάζεστε φέτος, με βάση το ζώδιό σας

HerNews ka

3+1 ιδέες φωτισμού που κάνουν τους χώρους να δείχνουν πολύ λιγότερο ακατάστατοι

HerNews ka