HerNews.gr
Συνταγές

Βελουτε μανιταρόσουπα: Η καλύτερη συνταγή απο τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

Βελουτε μανιταρόσουπα! Προσωπικά από τις πιο αγαπημένες μου σούπες και γεύσεις του χειμώνα. Μπορείτε να την δοκιμάσετε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως σνακ ή ορεκτικό ή ακόμα ένα μεταμεσονύχτιο “πρωινό” όπως καμία φορά λέω και εγώ!

Για να φτιάξουμε αυτή την βελούδινη μανιταρόσουπα λοιπόν θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

1 κλ μανιτάρια (αν μπορούμε ακόμα καλύτερα διάφορες ποικιλίες…Πόρτο Μπέλο,σιτακε,πορτσινι….κριμινι ακόμα και πλευρότους… διαφορετικά τα γνωστά σε όλους μας λευκά σαμπινιον)

1 μέτριο κρεμμύδι

1/2 πράσο

1 μικρή πατάτα

1-2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 ζωμούς κοτόπουλο ή λαχανικών

1 φύλλο δάφνης

Λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1/2 φρέσκο ματσάκι σχοινοπρασο

150 γρ κρέμα γάλακτος

60-80 γρ βούτυρο αγελαδινό

Νερό

Αλάτι/πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια μαλακιά πετσέτα να φύγει το χώμα που ίσως έχουν. Τα κόβουμε σε φέτες ή αρκετά ψιλοκομμένα στο πολύκοπτικά,όπως επίσης το κρεμμύδι, το πράσο καί την πατάτα.

Σωταρουμε σε ζεστό βούτυρο το κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια, προσθέτουμε τις πατάτες και σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό και ζεστό νερό.(1½λιτρο)

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20′ σε δυνατή φωτιά και λίγο αργότερα σε μέτρια φωτιά για 45′-60′

Προσθέτουμε με προσοχή αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρουμε από την εστία και με τη βοήθεια ενός ραβδομπλεντερ πολτοποιουμε την μανιταρόσουπα, μέχρι να γίνει μια κρέμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμα βούτυρο.

Τέλος το ψιλοκομμένο σχοινοπρασο.

Tip 1: Για την μανιταρόσουπα τολμήστε να δοκιμάσετε καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς σε οποιαδήποτε μορφή στη σούπα σας…πχ κάσιους, κουκουνάρια ή φουντούκια,η γεύση που θα πάρει θα είναι θεϊκή.

Tip 2: Να έχετε υπόψη κατά την διαδικασία της πολτοποίησης,μας χαρίζει όλη την γεύση.

Tip 3: Αφαιρέστε την μανιταρόσουπα όσο έχει ακόμα αρκετή υγρασία,όταν θα πολτοποιηθεί θα πήξει αρκετά.

Καλή επιτυχία!

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook: https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram: https://www.instagram.com/michael_zacharis

Νεότερα Άρθρα

Σούπα βελουτέ καρότο: Θα ξετρελαθείς με αυτή τη συνταγή

Her News

Paloma: Πώς θα φτιάξεις το αγαπημένο κοκτέιλ των Μεξικανών

Her News

Kaiserschmarrn: Η αυστριακή λιχουδιά που λάτρευαν οι βασιλιάδες

Her News b