HerNews.gr
Καριέρα

Άγχος στη δουλειά: Πως να το διαχειριστείς

Πώς να διαχειριστείς το άγχος στην εργασία σου και να μην το θεωρείς αναπόσπαστη προέκτασή της; Πώς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο ανθρώπινη και βιώσιμη;

Η καθημερινότητα ενός εργαζόμενου ατόμου είναι αρκετά αγχωτική με αποτέλεσμα πολλές/οί από εμάς να βιώνουν έντονο στρες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική σε 2.000 υπαλλήλους (πλήρους απασχόλησης), ηλικίας 18-79 ετών, περισσότεροι/ες από τους μισούς/ές εργαζόμενους/ες βιώνουν άγχος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας.

Το εργασιακό άγχος έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία που κυμαίνονται από λιγότερο σημαντικές ασθένειες (όπως κρυολογήματα και γρίπη) σε δυνητικά σοβαρές (όπως καρδιακές παθήσεις και μεταβολικό σύνδρομο).

Ενώ το άγχος στην εργασία είναι κοινό, η εύρεση εργασίας χαμηλού στρες είναι δύσκολη. Μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι να υιοθετήσεις αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισης για να μειώσεις αισθητά το άγχος στην τρέχουσα δουλειά σου.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να ανακαλύψεις μερικές τεχνικές διαχείρισης άγχους που μπορείς να δοκιμάσεις αν δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις το άγχος στην εργασία σου.

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείς από το στρες στον εργασιακό χώρο και να νιώθεις καλύτερα.

#1 Μείνε μακριά από αντιπαραθέσεις με συναδέλφους

Η διαπροσωπική σύγκρουση επηρεάζει τη σωματική και συναισθηματική σου υγεία. Η σύγκρουση μεταξύ των συναδέλφων μπορεί να σε τσακίσει ψυχολογικά, οπότε μια καλή ιδέα είναι να αποφύγεις τις συγκρούσεις στην εργασία όσο μπορείς. Μην κουτσομπολεύεις και μην μοιράζεσαι πάρα πολλές από τις προσωπικές σου απόψεις.

#2 Ξεκίνα σωστά την ημέρα σου

Προσπάθησε να ξυπνάς λίγο νωρίτερα καθημερινά, ώστε να έχεις περισσότερο προσωπικό χρόνο. Πιες τσάι ή τον αγαπημένο σου καφέ, κάνε λίγο διαλογισμό, άκου μουσική και σιγά-σιγά ξεκίνα να τακτοποιείς τις ημερήσιες υποχρεώσεις.

#3 Μείνε οργανωμένη

Σημείωνε τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις σου σε ατζέντα ή σε app που θα κατεβάσεις στο κινητό σου. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις τι έχεις να κάνεις καθημερινά και δεν θα αγχώνεσαι.

#4 Ξέχνα το multitasking

Αν νομίζεις ότι μπορείς να δουλεύεις στον υπολογιστή, να μαγειρεύεις και παράλληλα να φροντίζεις το σπίτι, κάνεις λάθος. Με αυτό τον τρόπο μειώνεις τις επιδόσεις σου, ενώ γεμίζεις άγχος.

Πηγή: Ergasia.gr 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί οι γυναίκες “αποδέχονται” σιωπηλά το μισθολογικό χάσμα;

Her News

Αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος ακολούθησε αυτές τις 4 συμβουλές

HerNews ka

Έκανες λάθος στην δουλειά; 3 τρόποι για να το διαχειριστείς

Her News b