HerNews.gr
Health

Mαγνήσιο: Οι 5 τροφές που θα στο χαρίσουν

Το μαγνήσιο είναι ο αφανής ήρωας της διατροφής, αφού συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα και φυσικά απαραίτητο για την καλή υγεία και το ανοσοποιητικό μας. Επηρεάζει τα πάντα, από τον χτύπο της καρδιάς σας, τους μύες μέχρι και τη λειτουργία των ορμονών μας. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότερο είναι ότι το μαγνήσιο μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του άγχους και στην υποστήριξη του καλού ύπνου. 

Το μαγνήσιο θα το βρούμε στις παρακάτω τροφές: 

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετά από αυτά—συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, των φυτικών ινών και του σιδήρου. Δεν είναι τυχαίο ότι το έτρωγε ο πιο δυνατός ήρωας. 

Μαύρη σοκολάτα
Τα 30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα περιέχει 65 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου, η απόλαυση ενός κομματιού μπορεί να βοηθήσει στην καλή διάθεση, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί τη λαχτάρα σας για γλυκό. Τι καλύτερο!

Γάλα
Το γάλα το αγαπάμε από παιδιά και είναι πλούσιο σε πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υποστήριξη των οστών και της αρτηριακής πίεσης, όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνη D.

Χυμός πορτοκάλι
“Πιες όλο τον χυμό πριν φύγουν οι βιταμίνες” και τα 27 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου, μαζί με μια υγιή δόση βιταμίνης C και φυλλικού οξέος.

Νεότερα Άρθρα

Μελέτη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να μένετε άυπνοι όλο το βράδυ

Her News

Καμπανάκι χτυπούν οι ειδικοί: Χιλιάδες νέοι ιοί ως το 2070 θα μεταδοθούν από νυχτερίδες

Her News

Μελέτη: Ποιές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό

Her News